Dzisiaj jest 23 kwie 2021, 12:07



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 16 gru 2020, 2:39 
*

Rejestracja: 16 kwie 2020, 22:02
Posty: 3
Pojazd: CBF150
Witajcie,
Od jakiegoś czasu walczę z Italjetem znajomego.
Problem był taki, że niechętnie odpalał ze startera elektrycznego a z kopki od razu. Jak niż odpalił chodził normalnie, ale przy wyższych prędkościach się dławił.
I teraz co zrobiłem.
Kupiłem nową świecę, przewód wysokiego napięcia oraz cewkomoduł, wymieniłem filtr paliwa oraz wyczyściłem gaźnik.
Po tych operacjach, ze startera dalej nie chciał odpalać, a z kopki od razu. Jak się rozgrzał, to ze startera elektrycznego też odpalał.
Podregulowałem gaźnik i wziąłem na jazdę próbną.
Niestety jechał do 20-30kmh później zaczynał się dławić, a po mocniejszym przekręceniu manetki zaczynał gasnąć.
Więc ponownie wyciągnąłem gaźnik do czyszczenia.
Po ponownym montażu Italjet w ogóle nie odpala, ani ze startera, ani z kopki. Iskra jest (acz słaba), paliwo dochodzi, zresztą podając paliwo bezpośrednio w gaźnik też nie chce odpalać.
Macie jakieś pomysły bo już ręce mi opadają...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy