Dzisiaj jest 26 kwie 2025, 1:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam mam zamiar na sezonie kupić jakiś skuterek i zastanawiam sie jaki
z tego co wydumalem to znalazlem pare interesujących skuterów marki coliber , kingway hurricane lub kingway yarox nie znam sie za dobrze podrzuciłem jedynie propozycjie do was jest pytanie ...
co by bylo dobrze kupić na pierwsze moto ale też żeby dłużej pochodził a nie tak jak chinol z supermamketu 2 mies i end ^^
wiec czekam na propozycjie ^^ :P
z góry Dziekuje bardzo i Pozdrawiam ^^

Magnus rally <3
Cylinder 80ccm
Nowy wariator <3
W trakcie malowania ;P

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiec tak...zalezy ile masz kasy powyzej 2000 mozna wyrwac cos markowego.. a nizej to chinczyki ale jak chinczyka to tylko 2t.. nie bierz nigdy 4t.. :mrgreen:
Sam posiadam chinczyka i powiem nie narzekam... :P

Zapraszam do Speeda ! :D
viewtopic.php?p=2201105#2201105
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Keeway Hurrciane a nie Kingway, Keeway to 2t ale pali dosyć dużo. reszta z tego co wiem to 4t (jeśli mówię źle to mnie poprawcie) więc spalanie mniejsze ale i przymulone są. Huragana polecam, sam mam takiego 1,5 roku i nic się nie dzieje, tylko żarówkę wymieniłem. Jeśli mówisz o nowych, to weź jakiś markowy ale używany skuter (lepsze przyśpieszenie i v-max oraz oczywiście bezawaryjność).
Z tego co napisałeś to Keeway Hurricane. Z wcześniejszych roczników nić 2005 miały długie przełożenia i szybciej jadą.

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 15:10 przez kolijuhy, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Nie kupuj chinola. Weź kup jakąś dobrą używkę.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
z tych co wypisales to jeszcze chyba yarox jest w 2t.. ?
ja tam mam chinczyka 8500 przejechalem 85 na prostej idzie :P z apka sr ide rowno.. ;]
wiec nie narzekam... :roll:
a do ile masz kasy na skuter ?

Zapraszam do Speeda ! :D
viewtopic.php?p=2201105#2201105
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Radzę ci kupić coś używanego ale markowego podreperować i śmigać mniej awaryjne mniej trzeba w tym grzebać. Ja osobiście nie narzekam bo mało się psuje i zazwyczaj od mojego grzebania ;)

Kiła power ! xD

Stunt sucz ^^

"Nigdy nie kładz kasku na ziemi... bo bliżej do piachu!"
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
jeżeli na pierwsze moto i sie nieznasz to bierz 4t bo mało pali i sie niepsuje ale jak juz sie zepsuje to jest wiekszy problem z naprawą . a 2t maja wiecej mocy trocheczesciej sie psuja ale sa to raczej drobne usterki które mozna samemu naprawic bez wiekszej wiedzy ALe za to duzo wiecej pala niz 4t. Jeżeli troche sie znasz to z tych co wymieniłes to bierz hurricane albo yaeroxa a jezeli chcesz jezdzic długo ale niezalezy ci na osiagach to bierz 4t

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Hrr/Ninja 250r
Ja ci powiem tak . Posiadam Keeway Hurricane mogę go tylko i wyłącznie chwalić bo przez 2.5 roku jak go mam nic się z nim nie działo po prostu nic a nic, ale jeżeli już tutaj trafiłeś i zadajesz pytanie co do kupna skutera ja bym się na twoim miejscu zastanowił nad np Yamahą Neos silnik chłodzony powietrzem, ale chyba nie bedziesz robic po 100km w jedną stronę więc to nie problem, a ewentualnie kupujesz cylinder, węże, chłodnicę i pompę wody i masz Yamahę Neos chłodzoną cieczą . Przejdźmy do rzeczy polecam Ci ten skuter bo jest dość ładny (wg.mnie) . Osiągi dużo lepsze niż w tych wszystkich Keewayach itp bo około 80-85km/h no i masz oryginalny silnik, a nie żadną podróbę dodatkowo silnik jest podatny na tuning dzięki czemu jak zabraknie ci mocy zawsze możesz wrzucić coś sportowego. Skuter można dostać za dość niską cenę przy kupnie zwracaj uwagę na to czy nie ściąga na boki jak puścisz kierownice podczas jazdy, na stan plastików i zaczepów bo malowanie jest kosztowne i na stan silnika jak z odpalaniem czy ciężko czy nie itp. Za małą kasę można wyrwać już niezły skuter . Jak chciałbyś od razu chłodzony cieczą to Yamaha Aerox, Aprilia sr do chyba 2002r lub Malaguti f12/f15 z silnikiem Minarelli Horizontal LC ! :)

Hary ! :
viewtopic.php?t=226138&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ninja ! :

kawasaki-ninja-250r-technicznie-sprawna-sesja-t369596.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak z używanych sprzętów to tylko markowce :D
Silniki najlepszego
Piaggio/Gilera
Minarelli
Peugeot też nie są złe :D

Roxi 70ccm '00 by rAm3o

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Polecam oczywiście Keeway Matrix skuter który się nie psuje tylko jezdzić . Fakt że dużo pali ale to niezawodny skuter . A co do marki keeway podobno jest Włosko-Węgierska a Kingway jest Chiński . Pozdrawiam :mrgreen:

Tłumik Yasuni Z
Wariator Stage6 Sport pro

Tytuł:
**

Pojazd:
Ogólnie na start to najlepiej coś taniego bo wiadomo to jest po to aby się nauczyć jeździć, a nie od razu roxa za 9k. Ja jeszcze mam mojego coliberka. Co do przedmówcy to co że chiński skoro już nawet yamaha ma swoją produkcję w Chinach. Bezawaryjny tylko lać i jeździć. Ja go posiadam od 4 lat i mnie nie zawiódł, a kumpel kupił rometa składanego w Polsce na chińskich częściach i co chwile lata do serwisu. Kingway jest jednym lepszych chińskich producentów. Skutery chińskie różnią się tym, że niektóre są robione na churt czyli sklepowe i na te normalne m.in yamaha. A nigdy nie widziałem w markecie kingwaya więc raczej należy do tej 2 grupy. Jeżeli ktoś nie miał nigdy chinola to może tak gadać, jednak fakty są inne. Za 2,5k kupisz coś nowego, a taką yamahe za tyle to wyjechaną. Ja nie mam zastrzeżeń do chińczyków. Właśnie one są dla początkujących.

Obrazek
Speedfight 307 WRC http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=310945

Tytuł:
*

Pojazd:
stage6ek faktycznie z tymi węgrami coś jest ale tylko siedziba firmy. Keeway jest tam tylko projektowany, składany jest w chinach na chinskich częściach, ale moge go polecić na pierwszy skuter. Fakt, że troche dużo pali. poza tym żadnych zastrzeżen mieć nie moge nie psuje się i jest wygodny. Może to tylko moje odczucie, ale wole zrobić swap silnika na minarelli w keeway'u niż kupować aeroxa. Mi aeroxem się nie wygodnie jezdzi, wydaje mi się ciasny. Moje zdanie jest takie: BIERZ HURAGANA!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yarox nie jest zły tak jak keeway silniki te same tylko ze w hurricane są małe przełożenia a w innych z kołami 12 cali są dłuższe czyli lepszy v-max w yaroxie jest cylinder na sworzeń 10 czyli pasuję od minarelli neosa itd a w keewayah jest sworzeń 12 praktycznie wszystko z minarelli pasuję oprócz waria i wału albo robisz swapa i masz minarelli orginał:D co do chinskich 4t to najlepszy 139qmb nie qma tak jak w coliber jest qma ten gorszy mniejsze przełożenia do 4t są tanie części i mniej pali na początek ideała np cylinder 80cc(72cc) kosztuję niecałe 50zł tylko ze więcej roboty niz w 2t ja ci polecam z 2t china keewaya facta z 4t kingway maximus nie jest zły trochę krowa ale da się fajnie zrobić wystarczy sam cylek i jedzie 80realne z innych to malaga f12 neos bws aerox sr

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
stage6ek pisze:
Polecam oczywiście Keeway Matrix skuter który się nie psuje tylko jezdzić . Fakt że dużo pali ale to niezawodny skuter . A co do marki keeway podobno jest Włosko-Węgierska a Kingway jest Chiński . Pozdrawiam :mrgreen:

Wszystko to jest chińskie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
z tych chinoli to zico simpli ciekawa budowa silnik na licencji yamahy , po ropołowieniu karterow widac znaczniki yamahy , duży dostęp cześci za grosze :) a z markowych to mbk yamaha piaggio ,gilera , już za 2 tys można coś ciekawego kupić

Stunt to moje nazwisko Difko ;**

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mogę Ci polecić też Magnusa Rally New. Skuter tak jak większość wymieniona tu to chińczyk. W czerwcu będzie to już 4 rok od kiedy go mam i wcale nie narzekam. Jedyną naprawą jaką miałem to było malowanie prawego boku, bo siostra nim zleciała do rowu... Fakt faktem ma silnik czterotaktowy, ale daje radę. Przez ten cały czas skuterek ma już przejechane uwaga, ponad 13 tysięcy kilometrów. Pewnie większość was zaskoczyłem i uznacie że to ściema no ale ja wiem swoje. Jakiś czas temu latałem nim na kole no ale nie chcę już go katować bo będę go oddawał siostrze a sam kupię jakiś inny... Nie wiem jak wasze czterotakty ale mój pali tak z 2l jadąc 72 km/h licznikowe, a mam zablokowany moduł (wiem bo przekładałem na chwilę z innego skutera). Ja Ci mogę szczerze polecić ten skuter.

Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 19:40 przez skuter007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
colibera nie bierz co chwile trzeba zawory regulować i ogólnie jest awaryjny, kumpel ma hurricane przez jakiś rok i jeździ nim codziennie do szkoły i nie psuje się na razie, ale lepiej kupić używkę czegoś markowego. A ze skuterów do 2500zł to rozglądnij się za: Peugeot Ludix, Speedfight 1,2. Yamaha Neos, Aprilia SR, ale 2t lub coś z silnikiem P/G

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2038338#2038338 Senda<3
Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 20:01 przez kaamil02, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]