Dzisiaj jest 27 sty 2021, 18:15



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 16 mar 2018, 13:18 
*

Rejestracja: 16 mar 2018, 13:10
Posty: 2
Pojazd: Zipp X Race
Cześć.
Nigdzie nie udało się się znaleźć informacji na temat mojego problemu więc zaczerpnę wiedzy na forum.
Mianowicie od momentu zakupu mam problem z niskim ładowaniem akumulatora.
Napięcie na przewodzie białym (139fmb ładowanie) a masą wynosi od 7V dla obr jałowych do 16V dla wysokich obrotów. Byłem już przekonany, że jest to wina statora, więc go wymieniłem ale to samo.
Napięcie świateł jest nieco niższe niż dla ładowania, w przedziale 6-14V.
Nawet gdyby występowało jakieś zwarcie w instalacji, to tuż, za odpiętym statorem napięcie powinno przecież być właściwe...
Maszyna nie ma żadnych problemów z zapłonem a napięcie na czarnym przewodzie to ok 70-80V


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 27 mar 2018, 15:30 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 mar 2018, 15:26
Posty: 1
Pojazd:
Vendee pisze:
Cześć.
Nigdzie nie udało się się znaleźć informacji na temat mojego problemu więc zaczerpnę wiedzy na forum.
Mianowicie od momentu zakupu mam problem z niskim ładowaniem akumulatora.
Napięcie na przewodzie białym (139fmb ładowanie) a masą wynosi od 7V dla obr jałowych do 16V dla wysokich obrotów. Byłem już przekonany, że jest to wina statora, więc go wymieniłem ale to samo.
Napięcie świateł jest nieco niższe niż dla ładowania, w przedziale 6-14V.
Nawet gdyby występowało jakieś zwarcie w instalacji, to tuż, za odpiętym statorem napięcie powinno przecież być właściwe...
Maszyna nie ma żadnych problemów z zapłonem a napięcie na czarnym przewodzie to ok 70-80V


Hmm trochę może banalne ale masz pewność, że nie wymieniłeś statora na jakiś felerny? Mój znajomy kiedyś kupił jak się okazało działający-inaczej ze sprawdzonego sklepu u mnie w okolicy..




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 27 mar 2018, 18:00 
*

Rejestracja: 16 mar 2018, 13:10
Posty: 2
Pojazd: Zipp X Race
Nie wydaje mi się - poprzedni wyglądał bardzo dobrze, wymieniłem trochę z pewności co do diagnozy, trochę z desperacji, teraz posiadam na stanie 6-cewkowy, mam zamiar go niedługo wrzucić, tylko muszę ogarnąć jakiś patent na odkręcenie magneto.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 17 kwie 2020, 12:43 
*

Rejestracja: 17 kwie 2020, 12:36
Posty: 4
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd:
W moim przypadku akumulator nie ładował się ponieważ był po prostu padnięty.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 18 gru 2020, 16:24 
*

Rejestracja: 16 gru 2020, 9:17
Posty: 1
Pojazd:
bartsu pisze:
Vendee pisze:
Cześć.
Nigdzie nie udało się się znaleźć informacji na temat mojego problemu więc zaczerpnę wiedzy na forum.
Mianowicie od momentu zakupu mam problem z niskim ładowaniem akumulatora.
Napięcie na przewodzie białym (139fmb ładowanie) a masą wynosi od 7V dla obr jałowych do 16V dla wysokich obrotów. Byłem już przekonany, że jest to wina statora, więc go wymieniłem ale to samo.
Napięcie świateł jest nieco niższe niż dla ładowania, w przedziale 6-14V.
Nawet gdyby występowało jakieś zwarcie w instalacji, to tuż, za odpiętym statorem napięcie powinno przecież być właściwe...
Maszyna nie ma żadnych problemów z zapłonem a napięcie na czarnym przewodzie to ok 70-80V


Hmm trochę może banalne ale masz pewność, że nie wymieniłeś statora na jakiś felerny? Mój znajomy kiedyś kupił jak się okazało działający-inaczej ze sprawdzonego sklepu u mnie w okolicy..


to się niestety bardzo często zdaża, brak wiedzy robi swoje




_________________

https://gry-hazardowe-za-darmo.com/vulkan-vegas-casino/




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy