Jestem posiadaczem chińczyka, Kingway Fennari- od początku nie miałem żadnych problemów- nabiłem już prawie 5000km. Jedyne co przy nim robiłem to wymiana olejów itp. czyli jak na chińczyka, to wzorowy model.
Jest to podróbka Gilery Dna, na jedno dobrze, bo wiele plastików itp. pasuje od gilery, nie wiem czy silnik by nie wszedł do ramy idealnie ;)
Moje poprzednie skutery to: Kingway Coliber, Yamaha Aerox(niestety już sprzedana).
Osiągi:
V-max (na prostej): 65km/h licznikowe (realne, licznik nie ma żadnych przekłamań)
z górki natomiast raz się zdarzyło prawie 80km/h, ale to prawie z dwukilometrowej trasy, lekkie nachylenie i z wiatrem, nie wiem czy czasem nie było 75km/h.
No to teraz coś co się w nim szykuję:
Tuning optyczny:
-Przemalowanie na nowy kolor (Pomarańcz podchodząca pod miedziany, oraz srebrny, podchodzi pod grafitowy) -
W REALIZACJI ( na razie pomalowałem już nadkole, oraz pasek na baku)
-Przeróbka przedniej czaszy
-Grill we wotach powietrza
-Nowe manetki, lusterka, kierunkowskazy itp.
-Przedłużki amortyzatorów
Tuning mechaniczny:
-Cylinder 72cc (chiński) kupiłem bo miałem okazję, poza tym chcę się nauczyć wymieniać cylinder, nigdy tego nie robiłem, ale mam pojęcie o budowie i silniku 4T.
Pojeżdżę na nim trochę, w między czasie zbierając na :
Naraku 90cc

) do tego nowy gaźnik, stożek etc.
-Wariator Naraku HS
-Sprzęgło Top Racing
-Przełożenia wtórne
Realizacja idzie powoli z powodów finansowych, ale pomału idzie.

.