Witam.
Zwracam się z pytaniem do ludzi, którzy oddawali felgi do piaskowania i malowania proszkowego.
-
Ile Was wyniósł koszt proszkowania i malowania jednej felgi? Najlepiej 13" i podobnych. Nie pytam ile to ogólnie kosztuje, bo mogę się spodziewać odpowiedzi typu "idź do zakładu i zapytaj, temat bez sensu". Mi chodzi o porównanie cen z jakimi zetknęliście się Wy i ceny podanej u mnie.
Np. kolega dał dwie felgi od motorynki i zapłacił za WSZYSTKO 70zł, a mi w tym samym zakładzie krzyknęli po 40 zł na felge - TYLKO malowanie. Różnica felg jest mała, a cen duża.
Druga sprawa to taka, jakie łożyska kupić do koła przedniego w aeroxie. Czy są one ogólnie dostępne i czy da rady kupić je w zwykłej hurtowni/sklepie na mieście? Wiem tylko tyle, że to są "6300". Ile jest razem łożysk w kole?
Trzecia, może głupia-jakie wentyle powinienem kupić do felg aeroxa, żeżeli przed malowaniem bym zdjął stare-trzeba je w ogóle wymieniać na nowe? W wulkanizacji sprzedaliby wentyl? Są jakieś modele itd. czy każdy będzie pasował?
No i ostatnia sprawa to wybór koloru felg (biały lub czarny).
Wolę biały, ale jednak ciągle ktoś/coś mówi, że może lepiej pomyśleć o czarnym.
Dlatego w tej kwestii proszę o opinię wszystkich odwiedzających ;)
Rox biały jak na przykładowym zdjęciu poniżej. Ew, pług będzie też biały.
Jedno zdjecie pochodzi ze strony:
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/AEROX/106019
myślę, że właściciel się nie obrazi.
Zrobiłem VT na biały, więc jakość bieli nie powala:
Inne zdjęcie, też pewnego użytkownika forum (nie pamiętam nicku). Już we własnym zakresie zmieniłem cały jego wygląd. Tu z kolei czarny wyszedł gorzej ;D :
Dzięki.