Dzisiaj jest 02 cze 2020, 22:54



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 30 kwie 2020, 12:15 
*

Rejestracja: 30 kwie 2020, 12:03
Posty: 2
Pojazd: Suzuki rm 125
Witam. Przede wszystkim jestem nowy na forum i chciałem się przywitać. Przychodzę do was z problemem płynu chłodniczego w komorze spalania. Spróbuję skrócić jak się da bo to długa historia. Mam gilerę runner 50 2001r. Gdy ją kupiłem strzeliła mi uszczelka pod głowicą bo okazało się że pompa wody nie chodzi bo ktoś wyciągnął pompę oleju. Cylinder nie był juz w najlepszym stanie więc zmieniłem cylek i tłok plus oczywiście uszczelki. Przed odpaleniem (bez wydechu) zalałem płyn przyłożyłem rękę pod cylinder (okno wydechowe) i patrzę płyn. Wyciągnąłem membrane i z komory wyssałem strzykawką około 70ml płynu. Czym to może byc spowodowane? Bo już nie mam do niej siły. Dodam tylko, że po wlaniu płynu kopnąłem kilka razy kopką. I dopiero gdy na kopce był opór pomyślałem właśnie żeby sprawdzić czy nie leci przez okno wydechowe.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 01 maja 2020, 16:40 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lip 2012, 17:19
Posty: 4119
Lokalizacja: wawa
Pojazd: NRG 50cc
Pompe z powrotem zamontowałeś? Źle cylek zamontowany lub upg słabe albo cylek za słabo dokręcony. Cylek jakiej firmy?




_________________

Iron 50 *PORTed*+T6 head
S6 pro replica
S6 sport pro
Talerz Hebo
Dell 17,5
Sprzęgło r/t

Jedno z najmocniejszych 50cc w PL.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 26 maja 2020, 20:22 
*

Rejestracja: 30 kwie 2020, 12:03
Posty: 2
Pojazd: Suzuki rm 125
Tak pompa zamontowana, cylek jakiś chiński 70 bo 50 nie mogłem znaleźć (głowica i cylek 4 kątny), a z resztą chcę go zrobić i sprzedać bo chcę dołożyć na samochód. Cylinder na pewno dobrze zamontowany. Co prawda głowicy nie dokręcałem dynamometrem ale myślę, że została dociągnięta poprawnie. Dodam, że po odpięciu węży od chłodnicy i wlaniu przez głowicę płynu chłodniczego w komorze spalania sucho jak już za dużo wlałem i zaczęło wylatywać przez tą rurkę od pompy wody założyłem tego dolnego węża wlałem więcej i przekręciłem wałem to płyn był w komorze. Czyli raczej pompa wody nie? Lub uszczelnienie na karterach?

-- 26 maja 2020, 20:22 --

Temat do zamknięcia. Wymieniłem pompę wody i problem zniknął. Pozdrawiam




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy