Dzisiaj jest 15 sie 2018, 10:25



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 12 mar 2018, 23:59 
*

Rejestracja: 04 lut 2018, 14:53
Posty: 44
Pojazd: Skuter
Skuter po przerwie mysle ze tak po 12h gdy stoi i chce odpalic to odpala za pierwszym ale gdy chce ruszyc to nie ma sily. Zbiera sie zbiera ale przerywa. Dopiero tak po 30-50 sekundach juz chodzi normalnie. I tak jest za kazdym razem gdy postoi te 12h. Macie pomysl co jest przyczyna?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 13 mar 2018, 21:15 
*

Rejestracja: 11 lut 2018, 17:10
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd: Zipp otis 2t
Może ssanie ci nie działa i dlatego jak jest silnik zimny to przerywa i po czasie jak się silnik nagrzeje działa normalnie.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 13 mar 2018, 21:25 
*

Rejestracja: 04 lut 2018, 14:53
Posty: 44
Pojazd: Skuter
OK dzięki za wpis. Sprawdze na pewno bo mi to nie przyszlo do glowy. Mam jeszcze jeden problem, mianowicie odkrecilem magneto w 2t i nie zapamietalem polozenia. Czy w 2t ma znaczenie to jak je bede zakladal ? Musimy byc tak samo jak je zdjalem?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 14 mar 2018, 16:25 
*

Rejestracja: 11 lut 2018, 17:10
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd: Zipp otis 2t
Jest specjalny klin na wale, może przy odkręcaniu ci wyleciał na podłogę, na wale jest taka wypustka i tam się umieszcza ten klin. Bez klina nie ma co zakładać bo nie zadziała.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 08 kwie 2018, 15:36 
*

Rejestracja: 04 lut 2018, 14:53
Posty: 44
Pojazd: Skuter
Dzięki za pomoc. Co do tego klina na wale to oczywiste, tam sie nie da tego inaczej zalozyc a ja glupi zanim wgle zobaczylem jak to jest zbudowane to od razu panika:)

Co do tego ssania to nie jest czasami tak ze jakby to ssanie bylo zepsute to by caly czas skuter chodzil na ssaniu czyli jakby byl zimny to nie mial by takich objaw jak moj? A ssanie dobre chyba powinno wylaczac ta dodatkowa dysze poprzez wysuniecie iglicy i wylaczac ssanie?

Wydaje mi sie ze jest to inny problem.

-- 08 kwie 2018, 9:29 --

Dobrze myślę z tym ssaniem?

-- 08 kwie 2018, 14:36 --

Dodam jeszcze że odpala za pierwszym.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 09 kwie 2018, 15:19 
*

Rejestracja: 11 lut 2018, 17:10
Posty: 17
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd: Zipp otis 2t
Jak ssanie jest zepsute to jest otwarte, czyli da się normalnie odpalić bez problemu. Ssanie dobre wysuwa iglicę czyli zamyka dyszę.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 20 kwie 2018, 12:32 
*

Rejestracja: 04 lut 2018, 14:53
Posty: 44
Pojazd: Skuter
Ssanie wymienione na nowe za 30zl i dalej to samo. To musi byc cos innego.

-- 20 kwie 2018, 11:32 --

Teraz jest tak że za każdym razem gdy chwile postoi (nawet 5 min) to przy pierwszej probie wkrecenia go na obroty bedzie przerywal. Jak juz to minie to jedzie normanie. Ale 5 min postoi i znowu. Ssanie automatyczne nowe, regulacja gaznika nic nie daje, kompresja 10bar. Co to moze byc jeszczE?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 20 kwie 2018, 19:08 
****
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 gru 2013, 16:25
Posty: 1764
Lokalizacja: Morąg
Pojazd: Junak 305
Jak stoi klika godzin to musi się rozgrzać :mrgreen: A nie od razu na obroty :twisted: No ale jak 5 minut to ok. Ja bym spróbował zmienić świecę.




_________________

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy