Dzisiaj jest 15 sie 2018, 10:22



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 11 mar 2018, 18:29 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Mam problem z moim rieju. Po uruchomieniu silnik ładnie pracuje i trzyma wolne obroty. Niestety po kilku minutach chodzenia spadają mu obroty i motor gaśnie. Wiecie co mu może dolegać ?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 11 mar 2018, 20:25 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
Reguluj gaźnik, bo pewnie chodzi na ssaniu a potem nie dostaje paliwa / zalewa ją




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 mar 2018, 15:26 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Nie chodzi na ssaniu bo ssanie jest ręczne i odpalam go bez ssania. :/




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 mar 2018, 15:28 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
Wyczyść porządnie gaźnik z filtrem powietrza i wyreguluj go w pierwszej kolejności, miałem tak samo. A i jeszcze takie pytanko. Moto gaśnie odrazu tak jakby mu odcięło zapłon czy dławi go?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 mar 2018, 16:45 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Gaźnik był czyszczony ale zrobie to jeszcze raz. Filtr też czysty ale musze go nasączyć olejem. Moto normalnie chodzi a potem go tak troche dusi, obroty powoli spadają, a w końcu są tak niskie że gaśnie. A świeca na końcu elektrody jest koloru kawy z mlekiem więc chyba dobrze wyregulowany.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 mar 2018, 20:42 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
Sprawdz jeszcze membrane, czy listki nie prześwitują




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 mar 2018, 22:27 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Ostatnio rozbierałem i miała lekki prześwit na jednej płytce. A jaką byś polecił?




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 13 mar 2018, 7:40 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
Miałem malossi i szybko leciały listki (a to nie tania membrana ponad 200zł). Teraz mam Polini i jest spokój, ale nie wiem czy potrzebna ci jest aż taka membrana do takiego seta. Z tańszych dobre słowa słyszałem o tec i tnt. Ale z tą wymianą membrany bym się tak nie spieszył, raczej to nie zniweluje twojej usterki. Chociaż z drugiej strony może cofa mu mieszankę i go zalewa. Jak moto ci zgaśnie po kilku minutach to możesz go normalnie odpalić czy trzeba poczekać, aż ostygnie? Daj zdjęcie to zobaczymy jak duży jest ten prześwit, Pozdro :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 13 mar 2018, 18:18 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Gdy moto zgaśnie to moge go odpalić od pierwszego/drugiego kopa ale po odpaleniu znowu nie chce trzymać obrotów.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 14 mar 2018, 7:12 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
No to może to być faktycznie ta membrana, wymieniaj




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 14 mar 2018, 17:42 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
A co myślisz o tej membranie? https://www.jackmotors.pl/scooter/zawor ... arelli-am6




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 14 mar 2018, 18:06 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
Link nie działa ale pewnie chodzi ci o tą: https://www.jackmotors.pl/scooter/zawor ... arelli-am6

W sumie to nie widzałem jej wcześniej, ale Barkit to niezła firma. Powinna być lepsza niż tec itp.

Ja bym brał

Edit: Mój też nie działa :lol: :lol: Ale to ta sama Barkit glass z j a ck m o to r s (mieloch zmienia na google)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 16 mar 2018, 22:13 
*

Rejestracja: 26 lis 2017, 17:05
Posty: 25
Pojazd: Rieju Spike
Ok to zamawiam i dam znać czy coś sie zmieni :D
Pozdro

-- 16 mar 2018, 23:13 --

Problem rozwiązany :D Przyczyną była stara świeca. Założyłem nową i motor nie gaśnie, chodzi jak należy.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 17 mar 2018, 10:32 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 lis 2017, 20:57
Posty: 63
Pojazd: Honda HM 80
O takich rzeczach nawet nie wspominałem bo myślałem, że sprawdziłeś to na początku :mrgreen: Ale fajnie że udało się rozwiązać problem :)
Pzdr




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy