Dzisiaj jest 01 sie 2014, 7:45



Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 02 gru 2011, 13:41 
*

Rejestracja: 22 paź 2009, 20:06
Posty: 68
Lokalizacja: Trawniki
Pojazd:
Witam.
Odziedziczyłem po bracie ciotecznym quada 110 made in China, z rozwaloną instalacją. Podłączyłem na krótko omijając stacyjkę i "gaszak" lecz iskry nie ma. Jak sprawdzałem miernikiem to napięcie wychodzi z cewek, z modułu też, lecz w fajce zapłonowej już napięcia nie ma. Kabel WN sprawdzałem w innym moto, działa. Cewkę też sprawdzałem w chińskim skuterze 50ccm i odpalał. Więc co może być przyczyną braku iskry?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 14:05 
**

Rejestracja: 02 lip 2010, 22:18
Posty: 340
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd:
Świeca .




_________________

SPRZEDAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://allegro.pl/honda-pcx-125-aerox-b ... ?source=oo




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 15:02 
*

Rejestracja: 22 paź 2009, 20:06
Posty: 68
Lokalizacja: Trawniki
Pojazd:
Ale ja sprawdzałem w fajce napięcie i go nie było, to na świecy chyba tym bardziej, a po za tym sprawdzałem na 3 świecach.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 15:05 
**

Rejestracja: 02 lip 2010, 22:18
Posty: 340
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd:
No to fajka , skoro świeca ok , cewka ok , kabel ok . Rozbierz fajke i sprawdź




_________________

SPRZEDAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://allegro.pl/honda-pcx-125-aerox-b ... ?source=oo




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 15:10 
*

Rejestracja: 22 paź 2009, 20:06
Posty: 68
Lokalizacja: Trawniki
Pojazd:
Fajka też dobra bo sprawdzałem razem z kablem WN w innym moto.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 02 gru 2011, 15:56 
**

Rejestracja: 02 lip 2010, 22:18
Posty: 340
Lokalizacja: Warszawa
Pojazd:
AHA . A mase odpowiedno pod silnik podpiełeś ? Skoro mówisz że cały układ zapłonwoy jest okej to masy nie ma na silniku i dlatego jak świecą dotykasz do silnika to nie ma iskry

Edit : podłącz mase bezpośrednio do silnika i do ramy i sprawdź :wink:




_________________

SPRZEDAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://allegro.pl/honda-pcx-125-aerox-b ... ?source=oo


Ostatnio zmieniony 02 gru 2011, 15:57 przez Stacek96, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 16:12 
***
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2011, 20:39
Posty: 681
Lokalizacja: Czułów , KRK
Pojazd: Peugeot Trekker
moim skromnym zdaniem na 99% to moduł




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 16:51 
***
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lis 2010, 21:14
Posty: 705
Lokalizacja: Kraków/Wołowice
Pojazd:
Mi też się wydaje że Moduł
OO widzę Kubayo z Czułowa jesteś;P




_________________

Naciskam starter.
Jeszcze kominiarka,rękawice,kask.
Ruszam,opada zmęcznie i złość.
Zostawiam za sobą świat pełen zawiści,
krzywd,raniących niedomówień...
Bo moją ulubioną pozycja?
To pozycja za kierownicy motocykla.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 02 gru 2011, 16:52 
*

Rejestracja: 22 paź 2009, 20:06
Posty: 68
Lokalizacja: Trawniki
Pojazd:
Cytuj:
Edit : podłącz mase bezpośrednio do silnika i do ramy i sprawdź :wink:

Dziś jeszcze przejrzę całą instalację wszystkie masy dla pewności.

Cytuj:
moim skromnym zdaniem na 99% to moduł

No ale z modułu kablem do cewki wychodzi napięcie to czemu moduł? Ale to też sprawdzę wpinając inny moduł, ale to w poniedziałek.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 04 gru 2011, 21:18 
***
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 sie 2011, 20:39
Posty: 681
Lokalizacja: Czułów , KRK
Pojazd: Peugeot Trekker
nitropet12, no tak :)
ja to bym sie nie pieprzył z instalacją tyko bym odrazu moduł kupił , bo ten producent z chinolandii to robi to byle jak , byle by jeździło i daje wszystko gdzie wlezie a modół wystarczy ze przez chwile bedzie zamoczony to juz zrobany , wystarczy mała kompiel błotna i trzeba nowy wiec tak jak mowie , ja bym kupił odrazu moduł i taka rada ode mnie że jak kupic owiń go jakąś reklamowką i oklej izolacją zeby tak woda sie nie dostała


Ostatnio zmieniony 04 gru 2011, 21:22 przez kubayo, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: razor99 i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 phpBB Group