Dzisiaj jest 03 sie 2020, 13:40



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 07 lip 2020, 7:50 
*

Rejestracja: 10 lip 2017, 21:39
Posty: 3
Pojazd: aerox
Witam
Yamaha aerox. Rozrusznik bardzo slabo kreci, nie da sie odpalic (film ponizej), natomiast z noznego startera odpala na strzala. Akumulator jest nowy (4Ah) Z tego co pamietam rozrusznik byl wymieniany, ale dziwi mnie to, ze przy probie odpalenia z rozrusznika napiecie na akumulatorze spada az do 10.4V. Podlaczylem tez na testy samochodowy akumulator i rozrusznik kreci tak samo zle, a napiecie spadalo do 11.4V.

Przy akumulatorze jest taka kostka jak na zdjeciach. Co to jest?
Czy mozliwe, ze rozrusznik ma jakies zwarcie?
Obrazek
Obrazek


https://www.youtube.com/watch?v=cZamy-OT5Lk


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 10 lip 2020, 18:10 
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 kwie 2010, 14:29
Posty: 7779
Lokalizacja: Wielkopolska
Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Podłącz akumulator do rozrusznika omijając całą elektrykę i sprawdź jak się zachowuje




_________________

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Mate57@mieloch.pl




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy