Dzisiaj jest 27 maja 2017, 8:02



Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 11 mar 2017, 20:03 
*

Rejestracja: 11 mar 2017, 19:42
Posty: 2
Pojazd: Derbi Senda DRD Racing SM
Siemka wszystkim,
mam problem z moją Sendą a mianowicie założyłem nowy gaźnik 21 bo poprzednio był 16 a iż jest to 70ccm to stwierdziłem że trzeba wykorzystać całą moc.
Ale do rzeczy.Zamontowałem gaźnik odpaliłem Sende zagrzała sie i wyregulowałem ją kolor świecy kawa z mlekiem,ładnie wchodzi na obroty ale jak jade na np 2k - 3k obrotów i nagle otworze gaz na maxa to robi buuuuu.. i jak tak dalej trzymam gaz to sie zatrzymuje i gaśnie.Jak ma powyżej tych 3k to jakoś idzie ale powolutku bardzo no i na 5 np lece 70km/h wrzuce 6 to prędkość spada do 65km/h i powolutku idzie do góry.
Przedtem tego nie było,mam dysze 90 w poprzednim gaźniku 16 była dysza 85 i było ok.

I co robic ? Bo kolor świecy dobry,lewego powietrza nie ma wszystko jest niby ok.
Mam oryginalny filtr powietrza,myśle nad stożkiem może on pomoże.

Co myślicie ?
Z góry dzięki za pomoc


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 11 mar 2017, 20:49 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 cze 2014, 7:15
Posty: 1926
Lokalizacja: Końskie Świętokrzyskie
Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
A jaką masz dyszę?




_________________

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 11 mar 2017, 20:52 
*

Rejestracja: 11 mar 2017, 19:42
Posty: 2
Pojazd: Derbi Senda DRD Racing SM
robdk pisze:
A jaką masz dyszę?

aktualnie na 21mm mam 90 a na 16 miałem 85




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 18 kwie 2017, 14:56 
*

Rejestracja: 31 mar 2017, 6:12
Posty: 18
Pojazd: Yamaha
Jak świeca jest nie zalana , jak sam piszesz kawa z mlekiem , to oznaczało że go nie zalewa ale dostaje za mało powietrza , napisz jak twoi zdaniem wyglada regulacja gaznika , iglice masz na jakim zabku ?jaki to gaźnik (nazwa).

Automatycznie przy zmienianiu dyszy głównej trzeba sie nastawić na większy pobór powietrza , wynikało by z tego że musisz wymienić filtr powietrza




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy