Dzisiaj jest 24 kwie 2025, 4:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
Marcin194 pisze:
Bo nie robi ^^ Ten wygląda na Dudi'ego albo Marciasa :wink:

To była przenośnia, po naklejce na nim Str8. :cool:

Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 21:45 przez Słodki-Skc, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Zakończyłem przygotowywanie simsona do sezonu jakoś miesiąc temu, no ale pogoda za bardzo nie pozwala mi narazie jeździć.

Dużo się nie zmieniło, prace które robiłem to głównie kosmetyka, mechanicznie nic się nie zmieniło oprócz tego że znowu latam na starym wydechu - jednak przyjemniej się na nim jeździ niż na spawaku no i odziwo silnik jest na nim mocniejszy. Po jazdach na początku zimy osiadło się dużo rdzy i trzebabyło wiele części czyścić, założyłem też stary przednik błotnik, który po wypadku majowym mi pękł na mocowaniu - został pospawany TIG-iem, polerka poszczególnych części, nowa felga na tył i taki fajowy emblemant z logo simsona na obudowie zegarów :mrgreen: Simson jest gotowy na zlot w częstochowie który juz za tydzień w niedzielę:
Obrazek

+ first run po zimie:
http://www.youtube.com/watch?v=Ve0JBwbN ... fA&index=1

Więcej fot i filmów coming soon :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0
Simson S80

Tytuł:
*

Pojazd:
A więc JG 2013 zaliczone, 300 km dzisiaj simson zaliczył, z czego 20 km we dwójkę bo znajomemu moto padło już niedaleko domu i spisywał się wzorowo.

I uwaga dzisiaj pobiłem rekord prędkości. pod Gliwicami od strony Tarnowskich Gór są świetne prostki więc trochę pocisłem i wycisłem z simsona 105 km/h przy 8500 o/min. Dla mnie wynik jest fenomenalny jak na fakt że wydech to Fi32 i jakby nie auto hamujące przedemną zapewne szło by jeszcze wyciść z 2-3 km/h, bo on dalej chciał przyspieszać :D. Spalanie też nie duże wyszło, coś poniżej 4l/100, co jak na przelotową 80-90 km/h w drodze powrotnej jest świetnym wynikiem :)

Ale dość rozpisywania się, łapcie foty:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Następny większy zlocik - Bielsko Biała!

Simson S80

Tytuł:
*

Pojazd:
I kolejna sesyjka, tym razem z jednośladami kumpli nad zalewem rybnickim:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Simson S80

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Eserkowaty Aerox
Kozak :D

aerox-eserkowaty-z-rodziny-colibrow-t270554.html
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
Bardzo podoba mi się malowanie simsonka :D
Nie zagrzał się na tej trasie ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Słodki-Skc pisze:
Bardzo podoba mi się malowanie simsonka :D
Nie zagrzał się na tej trasie ?

nawet 95 stopni nie dobił :P

Simson S80

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, 18:41 przez szrot, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Simson nabija kolejne km i wszystko jest w porządku :P Ostatnio kolejna trasa 135 km zaliczona. Wybrałem się spotkać z kumplami w Bielsku. Tym razem jechałem sam więc mogłem sobie pozwolić na większe predkości przelotowe. Simson szedł z prędkościami 85-95 km/h cały czas, czasami trzebabyło zwolnić do 70. Pierwszy raz się E75 przejechałem. W ogóle wyjeżdżam z Pszczyny po znakach w kierunku Bielska, widzę już oznaczenia E75, zaglądam a tu dwu pas. No to ja zaraz Me gusta i pełna maneta :mrgreen: Z Pszczyny do Bielska zajechałem w 15 minut, dużo się zapieprzało lewym pasem :mrgreen:

Najlepsze - jadąc 70 km/h termometr pokazywał ok. 90 stopni, a jadąc w granicach 90-95 km/h 75 stopni :D

Oczywiście trasa zaliczona bez awarii, spalanie tradycyjnie poniżej 4l/100 ;)

Silnik ma już 10400 km od remontu i żadnych poważnych awarii na koncie. Ostatnio mierzyłem kompresję manometrem i wyszło 11 bar więc jest całkiem zacnie :mrgreen:

W zeszłą niedzielę miałem okazję ścignąć się z Yamahą YZF-R 125 na wtrysku, poniżej jest filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=SnaTMG8prJ0
Pierwsze 2 biegi szliśmy równiutko, 3 bieg już lekko mnie odsadził a później był coraz dalej, ale to raczej było oczywiste, wkońcu to 125 cc. I tak myślałem że mnie bardziej odsadzi, a tu w miarę blisko mu siedziałem an tyłku :cool:

-- 18 wrz 2013, o 16:38 --

Mało kto tu zagląda ale odświeżę temat, bo udało mi się wreszcie zrealizować takie małe marzenie i wybrałem się Simsonem na słowację :mrgreen:

Obrazek

Loff Loff Loff <3 Czyli trasa na Słowację zaliczona :D. Najpierw zapraszam was na małą sesję:

1. Vychylovka:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
2. Trasa z Vychylovki do Terchovej :p
Obrazek
Obrazek
3. Park Narodowy Mała Fatra - Terchova / Vratna
Obrazek
4. Velky Rozsutec w tle ( świetne miejsce, szlak na szczyt pełny różnych przeszkód typu łańcuchy, wodospady ,drabinki itp.)
Obrazek
5. Pod stokiem Vratna :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
6. Przejazd przez PN z Vratnej do Terchovej
Obrazek
Obrazek
Obrazek
7. Pare zdjęć z okolic Terchovej
Obrazek
Obrazek
I jeszcze jakieś dwa zdjęcia z dojazdu do Terchovej:
Obrazek
Obrazek

Więcej zdjęć na:
http://bikepics.com/members/szrot/89s70/default.asp?i=2596001&s=0

Film poskładany na szybko:
http://www.youtube.com/watch?v=6VIinpadun8

oraz dwa filmiki z podjazdu i zjazdu z vychylovki, bez żadnych edycji:
http://www.youtube.com/watch?v=XKkDpbQxwDw
http://www.youtube.com/watch?v=5sCJNYRuxpY

To teraz trochę opisu, wiem że i tak mało kto to poczyta, bo ostatnio zainteresowanie tym tematem zerowe, no ale podzielę się z przyszłymi pokoleniami :D

A więc tak, z racji iż nikt nie chciał się puszczać w taką trasę, a tata od dłuższego czasu chciał jechać w góry zaproponowałem mu żeby jechał ze mną autem, a ja simsonkiem, trasa miała dokładnie 270 km. Do tego wszystkiego dołączył się jeszcze jeden kumpel. By dostać się na Słowację musieliśmy przejechać pare kilometrów ekspresówką przez czechy za Jablunkowem do granicy i później na Słowacji z Cadcy do zjazdu za Oscadnicą. Do tego dochodził fant że ani Czesi ani Słowacji nie uznają karty motorowerowej, a prawka jeszcze nie odebrałem, więc przypływ adrenaliny momentami był dość niezły, w szczególności, że mijałem chyba z 10 patroli policyjnych, w tym jeden na sygnale :D. Ale udało się to przeżyc. Pierwszy cel Vychylovka - od dawna chciałem się tam przejechać i pośmigać na tej cudnej trasie :D Winkle, widoki bajeczne - takich jeszcze ten simson na bank nie widział :P. Pod górę wyjechać była niezła sztuka. Tu nawet 80ccm nie wystarczało, trzebabyło zmieniać cały czas biegi między 3 a 4 a już po niecałej połowie podjazdu termometr miał ponad 120 stopni. Ale ASSO dzielnie znosiło katy i wyjechało :twisted: . Pare zdjęć, popodziwialiśmy widoki i potem zjazd tą samą drogą, tam dopiero się sypało w winklach... 5 bieg i na ile opony pozwalały na tyle się próbowałem kłaść :D. Potem pojechaliśmy dróżkami przez góry do Terchovej, gdzie swoją drogą było sporo stromych podjazdów. Po dojechaniu do Terchovej przejechaliśmy przez dolinę między przepięknymi formacjami skalnymi ( widać na zdjęciach ), na parking pod boboty i poszliśmy w góry na Velki Rozsutec. Swoją drogą naprawde polecam ten szlak, pełno tam różnorakich łańcuchów, cienkich drabinek, wodospadów, poręczy, spadów itp. :D. Po 4h chodzenia powrót. Pare zdjęć na Vratnej, dotankowałem 5l paliwa, później jeszcze postój w Terchovej, znowu jakieś zdjęcia i w drogę powrotną. Zadziwiło mnei to że praktycznie 90% słowackich wiosek ma ograniczenia do 40 km/h i wszyscy tam jeżdżą przepisowo. Nie spotkałem ani jednego samochodu który by przez te wsie przejeżdżał z prędkością większą niż 40 km/h :). Później znowu na ekspres się wpadło i simsona coś oświeciło, jakby zaczął jeszcze lepiej jechać :D Że to już był powrót olaliśmy z tatą powrót przez jakieś miasta i sypaliśmy praktycznie przez 30 km ekspresówką aż pod Cieszyn. Simson szedł o żywot, nie schodziło się ani razu poniżej 90 km/h, ustanowiłem nowy rekord predkości, na prostej drodze 106 km/h, a z górki nawet do 107 dobił i potem trzeba było hamować bo gliniarze stali na poboczu :lol: . Jadąc w kierunku Słowacji przez miasta zamiast ekspresem straciłem prawie 45 minut, w porównaniu do drogi powrotnej właśnie ekspresem :) . Jakiś Czech jechał za mną Kią i ze zdziwieniem patrzał jak ten simson zapieprza, pokazywał coś na mnie, kiwał głową, pare razy próbował wyprzedzać uśmiechał się itp. :lol3:. Później za Cieszynem na skrzyżowaniu wjechał za mną synek z pasażerem na jakiejś KTM 125 4T. Poza zabudowanym próbował mnie wyprzedzać pare razy ale jakoś więcej niż 90 mu to nie chciało pojechać :lol:, po paru nieudanych próbach se odpuścił. Tata jeszcze specjalnie zrobił miejsce autem przede mną bo sam był ciekaw czy simson se z KTM poradzi, a tu KTM w ogóle polotu nie miała :mrgreen:. Późniejsze 30 km do domu przebiegło już bez przygód i tak wyprawa dobiegła końca. Spalanie w trasie wyszło ( co mnie bardzo zaskoczyło) zaledwie 3,3l/100, co przy tych osiągach i pojemności jest praktycznie niczym :)

Pewnie nie będzie się wam i tak tego chciało czytać ... :P Nie była to moja najdłuższa trasa ale z pewnością najbardziej ekscytująca :D.

Od dłuższego czasu noszę się zamiarem sprzedania simsona, gdyż 25go mam egzamin na A2 i chciałbym się na coś mocniejszego przesiąść, ale niestety po tej wyprawie mam coraz większą niechęć do sprzedaży simsona, wymarzyło mi się dopracowanie simsona w najdrobniejszych szczegółach i wyjazd nim do Chorwacji... Ale raczej napewno pójdzie na sprzedaż, poza tym Chorwacja to już strasznie wysokie loty na takiej klasy moto i spory wydatek - co nie znaczy że to moto by sobie z tym nie poradziło :) Silnik ma już prawie 13 000 km od remontu i mimo dość sporych tuningów śmiga bezawaryjnie, jestem naprawdę mega zadowolony z niego. Cokolwiek bym nie zrobił, napewno pozostaną po nim piękne wspomnienia :). Tyle pozdro.[/QUOTE]

Simson S80

Awatar użytkownika

Pojazd: Mk3 cabrio, apka i inne
Kozak simek :D

Mk3 cabrio na glebie :)
vw-golf-mk3-cabrio-t337487-480.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Eserkowaty Aerox
Simek kozak u słowaków zajefajne chawiry no i te drogi też na +

aerox-eserkowaty-z-rodziny-colibrow-t270554.html
Obrazek

*

Pojazd:
Cześć, długo tu nic nie pisałem, ale pora napisać ostatniego posta. Simson długo służył w moich rękach, silnik zrobił 13500 km bez żadnych poważnych awarii, i 29 grudnia znalazł się kupiec na cały motorek za 3400 zł, dlatego też simson został sprzedany a ja się przesiadam teraz na mocniejsze moto - Sv 650

Ale w ostatnich dniach gdy go miałem udało mi się dorwać GoPro i nagrać prawie 60 minut filmów z których poskładałem jeden i zachęcam was do obejrzenia całości, jest mnóstwo ciekawych akcji, no ale zobaczcie sami :D :

http://www.youtube.com/watch?v=p_hV1O5gXFo

Simson S80

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7