Dzisiaj jest 22 cze 2025, 2:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam...Mam taki problem z moim skuterem Junak qumpel, a mianowicie gdy jezdze nim to po 10km nagle gasnie po czym za moment odrazu odpala i jade dalej lecz za 1km robi sie to samo.

Co zaobserwowalem...Gdy nie odkrecam gazu na maksa i jade nie wiecej jak 60km/h to jest ok....Lecz gdy tylko bardziej gaz odkrece to to sie dzieje....
A od kiedy??Zatarl mi sie silnik zrobilem slif i nowy tlok dosc pozadny....(cylinder pollini 70)
I na poczatku bylo najgorzej bo jak go docieralem to nawet nie mogelm powplutku jezdzic..Teraz moge jezdzic dlugo ale wlasnie nie moge bardziej odkrecic gazu....A w dlugich trasach jak jezdze spokojnie to po 20km tez na chwile padnie...CZuje przed tym spadek mocy.

Wydaje mi sie ze to moze byc albo ze dostaje za malo benzyny i musze zmienic dysze...Lub sie przegrzewa...Tylko ze wczesniej spokojnie jezdilem 75km/h i bylo ok.

A tez ostatnio zalatalem wszystkie dziury w tlumiku i moze tez to od tego byc??ze slabiej sie chlodzi??

Z gory dziekuje za odp.

Pozdrawiam Sitarz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za bardzo nie wiem ale również :mrgreen: przypuszczam ze za małą dysza

http://www2.cagefight.pl/zaproszenie/15038/ Wbijać !!!! :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
a tłok jakiś firmowy czy za 30 zł a allegro ??? może tłok ci puchnie

100 km/h LICZNIKOWE i po co mi jakiś tuning :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
driwer88 pisze:
a tłok jakiś firmowy czy za 30 zł a allegro ??? może tłok ci puchnie

Driwer ma racje to tez mogą być objawy tego ze tłok puchnie

http://www2.cagefight.pl/zaproszenie/15038/ Wbijać !!!! :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Tez na poczatku myslalem ze tlok puchnie....Ale gdyby tak bylo to silnik by sie juz dawno zatarl....A przynajmniej by mial z czasem mniejsza kompresje tymczasem kompresja jest bardzo dobra....

Jutro wloze inna dysze bo mam troche za duzo bo az 90 a teraz jezdze na 55...A co do cylindra to jest to Pollini 70 a tlok podobno lepszy niz byl razem z tym zestawem...Bo wczesniej mialem wlasnie zestaw pollini 70 i mi sie zataral...Za szlif i za tlok z pierscieniami dalem 260zl wiec wydaje mi sie ze tlok jest jak najbardziej z dobrego materialu tymbardziej ze duzo gorszy tez moglem tlok wybrac ktory gdzie calkowity koszt (szlif tlok pierscienie) by wynosil 150zl wiec co do materialow jestem w 100% pewny ze sa odpowiednie....

Jedynie co moze mi sie wydawac to moze to ze zalatalem dokladnie tlumik a w czesniej gdy mial lekkie dziury to go rozwiercalem i caly te opilki wpadaly do srodka tlumika...Wiec ogolnie jest on troszke zapchany a w dodatku jeszcze teraz jest bardzo szczelny wiec moze tez dlatego ma slabe chlodzenie czy co?? BO logicznie myslac to tlumikiem tez sie silnik chlodzi a gdy jest lekko zapchany to tez ma gorsze chlodzenie prawda??

NO ale jutro sprawdze dysze...Jak nie to to roztne w pol tlumik i wywale caly ten brud itp...I jak to nie pomoze to nie wiem co zrobic....Jedno jest pewne...ZE wczesniej chodzil normlanie ten skuter i nie mial zadnych problemow....
Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi i jesli ktos by wiedzial wiecej na ten temat to prosze o pomoc...Jutro dam jeszcze znac:)

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja przyjrzał bym się czy cewka HV jest w miejscu gdzie narażonona jest na przegrzewanie. To powoduje zanik iskry. Z tym tłumikiem to może być błędna teoria

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
Mi się wydaje własnie ze to wina tłoka,puchnie bo albo dostaje za mało benzyny,albo poprostu tam nie pasuje i sie przegrzewa

Honda Dominator 650ccm Cross Project

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
A mi sie wydaje ze to zly dzial :wink:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam...Tak wiec zmienilem dysze...i narazie jezdzi.Z obserwacji moze dlatego ze dawno nie jezdzilem ale troche zamulony jest...Troszke cos tam stuka w silniku ale tak zawsze chyba bylo. A co do przerywania?? Zrobilem 10km i nie padl...A troszke go meczylem....NArazie trudno mi powiedziec czy to dysza gdyz musze zrobic jakas dluzsza trase a nie mam czasu za bardzo...Ale zobaczymy pozniej...

A i bylo tez raz tak ze chodzil silnik i go gasilem i znow zapalalem itd. i raz sie stalo ze z gazem nie chcial odpalic a pozniej strzelil z wydechu...I pozniej znowu zapala....Moze jednak trzeba ten tlumik przeczyscic??

A co do dzialu to byl dobry poniewaz ten skuter ma silnik Minarelli wiec nie wiem czemu zostal ten temat przeniesiony...POzdrawiam Sitarz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
...

://img.userbars.pl/123/24476.jpg[/img]

Ostatnio zmieniony 12 lis 2010, 10:25 przez keeway_f-act, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Jesli uwazasz ze tam seryjnie siedzi Minarelli, to musze Cie zmartwic .. to podroba minarelli.
Jesli zrobil SWAP'a na minarelli to ok.

To jest dosc wazne, bo mozna lepiej doradzic jak sie wie w jakim silniku tkwi problem.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Myślał bym nad tłumikiem, jeżeli masz seryjny może nie mieć odpowiedniej przepustowości do tego cyla, w Suzuki ap50 miałem podobnie, z tym że skuter palił duużo więcej a jechał bardzo pomału, zrobiłem 2 dziureczki wiertarka przy końcówce i śmigał jak wcześniej :)

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*

Pojazd:
WItam...TAk wiec co do tlumika ja wlasnie wczesniej zrobilem 5 dziur ale bardzo gleboko i ten caly brud wlecial do srodka. Wczoraj jechalem dluzsza trase ok 30km...Bylo wrecz idealnie jezdzac do 60km/h lecz pod koniec chcialem sprawdzic czy nadal jest to samo i go przymeczylem...I niestety padl....Zaraz ide sie z nim pobawic a mianowicie zmienie dysze i zobaczymy...Ale naprawde chodzil wczoraj dobrze i niewiem czemu wczesniej chodzil gorzej...Sa to dlamnie nie wytlumaczalne rzeczy ze jeszcze 2 miechy temu chodzil tragicznie a wczoraj chodzil jak nowy gdybym go nie przymeczyl pod koniec to bym pomyslal ze problem rozwiazany...Ale wlasnie ide zmienic dysze...I zrobie jakas dluzsza trase.

Piodam opisze jak bylo....A silnik jest chyba taki sam ja wlko chlodzony powiet suzuki katanie lecz powietrzem....

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
to napewnoi jest tłok on ci puchnie ja tak mam w swojej aprili jade sobie przez 2 kilometry spokojnie i po 5 zaczyna tracic moc i tłok puchnie i sie zaciera poczekam chwile i spkojnie jedzie za 5 km dalej tak samo :D :wink: ttłok kupiłem z cylinderm nowy za 140zł :twisted: :D :shock: :cool: xD (na allegro) :D

**** Dziekuje Dobranoc ****

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam...Juz wszystko jest ok...Wystarczylo dysze zmienic...I odrazu lepiej jezdzi nie gasnie szybciej jedzie i juz problem rozwiazany....Dzis zrobilem 50km i bylo wspaniale nawet jechalem tak z 10min 70km/h inadal chodzil super a jak wspominalem wczesniej pow. 60 padal...Jednal jak go sie przymeczylo albo za szybko jechalo to nie dostawal benzyny...

Chodz i tak to wszystko wydaje mi sie dziwne ale naszczescie juz dziala i jestem zadowolony...Jeszcze raz dziekuje za wszelkie opinie.. i mysle ze temat do zamkniecia:)

Pozdrawiam Sitarz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
zbyt uboga mieszanka paliwa szkodzi bardziej niż za duża ^^ na mniejszej ilości się grzał i tlok puchł i dlatego gasł

Peugeot 406 :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Juz odpowiadam. Masz zepsuty podciśnieniowy kranik paliwa :) wiem bo juz to przerabiałem. Bardziej pozytywna opcja WYMIEŃ wężyk od podciśnienia. Inna opcja wykręć kranik i sprawdż sitko w baku. Możesz zacząć od tego ze "pociągniesz" :) ustami (wytworzysz podciśnienie) weżyk którym podciśnienie trafia do kranika i na zdjętym przewodzie zasilającym gażnik w paliwo zobaczysz jak szybko leci. Ma lecieć siurem a nie kapać albo inaczej. POZDRO :)

"co Ty wiesz o zadymianiu , Ty stara rura jestes"

Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, 23:26 przez NIZMO, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]