Dzisiaj jest 20 sty 2019, 2:49



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Offline
 Tytuł: Wiązka
Post: 13 sty 2019, 9:49 
*

Rejestracja: 13 lut 2015, 17:08
Posty: 116
Pojazd: Aerox YQ100
Witam, jestem posiadaczem Suzuki GSF 400.
Ostatnio chciałem odpalić moto ale nie było chętne do współpracy, po dłuższym kręceniu i podaniu plaka silnik zagrał, moto wstawiłem do garażu aby zregenerować zawieszenie z przodu.
Po złożeniu przedniego zawieszenia moto już nie odpaliło ani z samostartem ani bez, co jakiś czas łapało ale po puszczeniu startera silnik stawał.
Dobrałem się do świec zapłonowych aby sprawdzić iskrę i je wyczyścić, po wykonaniu tych czynności zauważyłem, że iskry prawie nie widać i nie pojawia się ona w wyznaczonym miejscu.
Po pewnym czasie iskra wróciła (nic nie grzebałem w instalacji) serce moto odpaliło ale pojawił się problem, topią się przewody wraz z kostkami od alternatora (z prawej strony) do regulatora napięcia, który po chwili pracy jest gorący, brak też ładowania na akumulatorze ale na pierwszej kostce od alternatora napięcie jest 30v
Chciałem się zapytać czy to wina regulatora napięcia? Dodam, że przejrzałem wiązkę od alternatora do regulatora i brak zwierających się kabli.

kostka regulatora
https://iv.pl/images/27688900028292694027.jpg


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy