Dzisiaj jest 20 wrz 2014, 7:53



Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 09 gru 2011, 19:28 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
http://www.racing-planet.pl/tuning-skut ... 9868bfda7b

Siema, bedzie ten wskaznik pasowal do aeroxa? i czy sa jakies tansze albo jakies inne sposoby na odczyt ilosci benzyny bez otwierania baku :D ?




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 19:32 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2011, 8:08
Posty: 123
Lokalizacja: Z Chin xd
Pojazd:
Wskaźnik będzie pasował. Inny sposób chowasz do kufra. Kawałek drewienka lejesz do pełna zaznaczasz full dzielisz na pół itp. Tańsze i zaoszczędzisz kasy na wariator np ;)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 19:34 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
To nie jest sposob "bez otwirania baku" ;P

Albo chociaż ktos zna sposob jak zrobic zeby np zaswiecila sie dioda jak bedzie rezerwa?




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 19:42 
*
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 paź 2011, 8:08
Posty: 123
Lokalizacja: Z Chin xd
Pojazd:
aa fakt nie doczytałem ;)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 20:09 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
http://www.youtube.com/watch?v=o_VAuyFYDpY może kiedyś to dokończę ;) Da się nawet zrobić prosty układ który zaświeci diodę jeżeli paliwo spadnie do niskiego poziomu.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 20:37 
**

Rejestracja: 26 wrz 2011, 18:08
Posty: 344
Lokalizacja: Polska
Pojazd:
Wywal bak i wstaw dobie przezroczystą bańkę między nogi i będziesz widział :lol:
A tak na serio to oryginalnie w aeroxach są wskaźniki to jakieś kable tam idą to jak będziesz miał mało paliwa to pokombinuj z podłączaniem pod nie diody. :D




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 22:14 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
to wlasnie chce zrobic

Ficu Masz jakies schemat moze?

/edit
albo umialbys wyjascnic jak to zrobic zeby sie dioda zaswiecila jak plywak spadnie na sam dol?




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056


Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 22:22 przez kucharz, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 23:48 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
kucharz, najprościej to dać jakiś mały mikrokontlorer z ADC który odczyta wartość i zaświeci odpowiednie led, ponieważ pływak działa jak potencjometr.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 09 gru 2011, 23:50 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
ze plywak dziala jako potencjometr wiem ale to "najprościej to dać jakiś mały mikrokontlorer z ADC" do mnie nieprzemawia... A bardzo mi zalezy na takim ukladzie zeby dioda zaswiecila gdy jest malo paliwa




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056


Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 23:51 przez kucharz, łącznie zmieniany 1 raz



Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 0:42 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
Może jutro coś pokombinuje i dam znać.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 11:08 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
ok, z gory dzieki ;p
czekam... :D




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 13:02 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
Pewnie łatwo można to zrobić na elektronice analogowej ale ja niestety na takiej się nie znam. Dla mnie najłatwiej byłoby dać mikrokontroler + linijka LED i gotowe. Problem że teraz mam inne zajęcie i nie mam czasu iść i wybebeszać pływak ze skutera.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 13:21 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
a jak zmierzylbym jaka ma pływak rezystowosc w skrajnych punktach dalbys rade podsunac mi jakis schemat?




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 13:54 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
Mówię, na analogowej elektronice się nie znam dlatego musiałbym mieć pływak na stole. Ma on max 100 albo 510 Ohm. A po 2 nie mam teraz czasu, jak Ci się bardzo śpieszy to masz link w 1 poście..




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 14:05 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
Ficu: To inaczej :D Jak bys kiedys mial czas i checi i bys wykonal taki uklad z ekranem jak masz filmiki na yt zeby byl termometr i wskaznik paliwa to chetnie bym kupil:D




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 14:32 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
Planów mam jeszcze dużo ale zaraz matura, teraz muszę skończyć pracę którą zacząłem i będzie czas na skuter. Chcę zrobić blokadę prędkości, udoskonalić komputer pokładowy no i zrobić ten wskaźnik paliwa.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 14:42 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
Blokade predkosci sam robilem i dziala :P

Schemat http://www.simson-umbau.de/?site=tutori ... &tutid=557




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 14:54 
Stróż Forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2010, 0:04
Posty: 2081
Lokalizacja: Nowa Sól/Wrocław
Pojazd: Kymco Vitality LC
kucharz, to blokuje obroty, przy jakimś tuningu już nie działa.




_________________

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
 Tytuł:
Post: 10 gru 2011, 15:30 
**
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 cze 2011, 22:20
Posty: 491
Lokalizacja: Pszczyna/Mizerów
Pojazd:
no wiem, bo gdy startuje z wysokich obrotow to jest to ciezko ustawic ale przy serii jak najbardziej dziala :D

A co do mojego tematu to bardzo chcialbym zrobic to na mikrokontrolerze + linijka LED, ale niewiem jak sie za to zabrac...




_________________

Derbi Senda DRD Evo
Zapraszam :D

http://www.senda.pl/viewtopic.php?f=33&t=13056




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 phpBB Group