Dzisiaj jest 25 lis 2020, 14:29



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 28 paź 2015, 11:22 
*

Rejestracja: 13 lut 2015, 17:08
Posty: 117
Pojazd: Aerox YQ100
Witam moja DT dalej daje mi w kość tzn. jedzie do tylu nie mam już do tego moto sił sprawdziłem wszystko co możliwe. Nawet przestawiłem zapłon ręcznie aby punkt zapłonu był później (fabrycznie nie da się tego zrobić) i moto nadal pali do tylu nie ma wgl różnicy czy jest założone jak w fabryce czy do przodu dodam, że do tylu ma mocy od cholery posiadam 2 moduły (sprawdzałem na 2x) podmieniałem przewody (brak iskry) a on dalej swoje (silnik jest po kapitalce sam robiłem ale te objawy miał też przed)


Ps. Fabryczny punkt zapłonu zgadza się sprawdzałem poprzez pozycje tłoka

(Poszukuje osób z okolic Radomska z DT najlepiej z silnikiem 5G1 nie)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Offline
Post: 06 lis 2015, 13:11 
***
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lip 2010, 19:48
Posty: 573
Lokalizacja: mam wiedzieć
Pojazd:
masa dobrze podłączona? Od kiedy zaczęło się tak dziać ?




_________________

Obrazek




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 12 lis 2015, 20:49 
*

Rejestracja: 13 lut 2015, 17:08
Posty: 117
Pojazd: Aerox YQ100
Tak wszystko jest ok,a dzieje sie tak od samego kupna

Doszedlem do wniosku ze uszkodzony jest impulsator iskra przeskakuje nie w tym momecie nwm moze m a przebicie




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 10 lut 2016, 13:55 
*

Rejestracja: 10 lut 2016, 13:37
Posty: 1
Lokalizacja: Kraków
Pojazd: Yamaha
NET366 pisze:
Tak wszystko jest ok,a dzieje sie tak od samego kupna

Doszedlem do wniosku ze uszkodzony jest impulsator iskra przeskakuje nie w tym momecie nwm moze m a przebicie



Podbijam temat bo mam ten sam problem. Doszedłeś do tego co to było? U mnie impulsator wydaje się być ok. Co to może być innego?




_________________

W oczekiwaniu na dobry system ERP :)




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Offline
Post: 11 lut 2016, 12:52 
*

Rejestracja: 13 lut 2015, 17:08
Posty: 117
Pojazd: Aerox YQ100
lukasso, tak namęczyłem się trochę ale DT-ka śmiga, aż milo ;7

A więc musiałem rozpiłować całe mocowanie statora tak aby z fabrycznego dało się ustawiać wyprzedzedzanie zapłonu po przestawieniu do przodu moto pali na dotyk i jest moc (ustawiałem oczywiście metoda prób i błędów)

Postaram się wrzucić fotki


Ps.
http://zapodaj.net/6d7e40dd870d3.jpg.html


Jeśli coś wal na priv pomogę




Na górę
 Wyświetl profil  
 
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy