Dzisiaj jest 13 lis 2024, 0:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! Mam problem bo nie wiem jaka może być tego przyczyna, tymbardziej, że stało sięto z dnia na dzień, dzień wcześniej wyczyściłem filtr powietrza, umyłem go i dzisiaj rano zapalił, przejechał około 50 metrów i zaczeło nim rwać po czym zgasł. Próbowałem go niedawno odpalić, raz zaskoczyl na jakieś 2-3 sekundy i znowu zgasł, przy odpalaniu zazwyczaj było słychać jak pracuje w środku, teraz tak jakby raz spróbował łapać zapłon i odpuszcza i słuchać taki jednolity głos bez próby zapłonu. Dodatkowo mówie, że odpalam go elektrycznie, bo kopka mi się zepsuła. Ironia losu, że jutro miałem zawieść go na serwis na regulację i naprawę kopki + wymianę oleju.

Jaka może być tego przyczyna?

No i podkreślam, że zawsze chodziło dobrze, a przeczyściłem filtr, umyłem wstawiłem i dupa. :/

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 20:17 przez Lichu, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Facepalm... Umyłem tekturowy wkład powietrza, wytrzepałem i włożyłem go z powrotem... i jak tu się dziwić, że nie odpala :P

Skoro już RACZEJ znam przyczynę to powiedzcie mi, jak często trzeba zmieniać ten wkład filtra? Czy może jak go wysusze znowu do suchości to będzie lepiej chodził niż przedtem? Mowa o takim filtrze:

http://kymcosklep.bazarek.pl/opis/15159 ... 50-4t.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]