Dzisiaj jest 19 paź 2021, 13:29



Strefa czasowa UTC+1godz.





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Offline
Post: 09 sie 2021, 9:55 
*

Rejestracja: 11 kwie 2014, 9:29
Posty: 20
Pojazd: fantic 50.1 oasis
Witam w skuterze z silnikiem 139qmb mam taki problem ze po odpaleniu silnika na zaciskach akumulatora jest cały czas 13 V. Nie rośnie po dodaniu gazu.
Zmierzyłem prąd zmienny na cewkach ( przewód biały do plusa miernika, minus na mase) i tutaj jest okey bo na wolnych około 35 do 40V i rośnie po dodaniu gazu. Tak samo na przewodzie żółtym ( to na światła idzie).
Za regulatorem prąd ładowania to 13 V i nie rośnie wogole.
Chcę podmienić regulator, ale naczytałem się że pomimo identycznego wyglądu, często piny mogą być poprzestawiane ( zależnie od producenta skutera). Mój to jakiś futung i konkretnie do niego znaleźć nie mogę.
Ktoś powie jak sprawdzić połączenia w nowym regulatorze??
Mam miernik i podstawową wiedzę jak go używać, tylko co i gdzie mierzyć??


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  



Powered by phpBB © 2007 Group serwis komputerowy