Dzisiaj jest 16 sie 2025, 12:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany

Pojazd:
Cześć, mam kilka pytań odnośnie stożka siatkowego.Krążą o nim praktycznie same złe opinie, ale jak jest naprawdę??Kiedyś co prawda miałem stożek siatkowy, ale to było w colibrze i zajeździłem przez niego, albo w sumie przez moją głupotę, cylinder.Po prostu nie był osłoniony i woda z błotem szły prosto na niego.Dobra, ale teraz przechodząc do sedna sprawy.Czy kurz, jest równie niebezpieczny dla cylindra jak błoto??Przykładowo jeżeli założyłbym taki filtr, nasączyłbym go olejem i zabudował go, aby błoto/woda na niego nie leciały, to mogę być spokojny o mój cylinder??Patent na obudowę już mam obmyślony, także tutaj nie ma problemu.Jednak w ogóle zastanawia mnie to czy kurz jest tak samo niebezpieczny jak błoto??Wiadomo, jakiś tam pyłek zawsze wleci, na to nie ma rady, ale błoto już nie ma prawa.Jakie są wasze opinie na ten temat??Proszę nie pisać mi, że lepiej kupić stożek gąbkowy etc. tylko konkretnie nt stożków siatkowych.
Z góry dzięki. :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie wiem po co takie kombinacje. Siatka to siatka. W samochodzie przejdzie bo nie ma dojscia wody i blota . W skuterze poprostu sie zaklada gabkowe a nie sie kombinuje jak kon pod gore.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Sean12, No przecież napisałem, że zrobiłem taką obudowę, że błoto ani woda na 100% nie wleci, chodziło mi głównie o kurz, czy może jakoś zaszkodzić silnikowi.Wiem, że gąbka to gąbka, ale ja się pytałem o siatkowy.A tak w ogóle to tam nie ma przecież tylko siatki, jest też jakiś tam materiał, ale już dobra nie wnikam w to.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
szkoda zabawy w jakieś obudowy. .. jak chcesz dbac o swój skuter to wywal siatke i już

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]