Dzisiaj jest 13 wrz 2025, 13:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Elo!
okolo miesiaca czasu przegzalem chyba silnik jechalem okolo 90min. dosyc szybko bez przerwy 65km/h spadla prawie do 0 i od tej pory zaczął przerywac. czasami powyzej 55km/h ale z ok miesiaca czasu po tym przerywanie sie nasiliło czyli jak zimny wsszystko ok zyleta a za ok 10min gdy sie nagrzeje to gdy jade 40km/h sam zwalnia do nawet 5km/h i gdy dam gaz nic niereaguje zaczyna szarpac ale nic z tego,az gasnie.Dzieje sie to tylko na nawet lekko nagrzanym silniku.Moze dlatego na slabo nagrzanym silniku poniewaz on mi juz tak robil z miesiac a ja dalej jezdzielm,ignorowalem to az teraz klapa.CZyli prosto mowiac nagrzeje sie przerywa,nierozpedzi sie nawet do 40 nawet jak trzymam na full manecie,szarpie,szarpie i gasnie a na zimnym wszystko elegancko.Z innych porad ludzi na forum twierdza,ze tlok puchnie.ostatnio myslalem,ze to gaznika wina i czyscilem go i od tej pory on zapali na zimnym sam wkreci sie na obrotu poczym gasnie...prubuje go odpalic potym jak zgasl od razu to nawet nie lapie dopiero za gdzies 2min.Aha a do tego ze on tak zaczol przerywac na poczatku moze to byc wina sciagnietej blokady z gaziora...??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
marcincoli pisze:
Aha a do tego ze on tak zaczol przerywac na poczatku moze to byc wina sciagnietej blokady z gaziora...??

Jeśli ściągnąłeś blokadę i go nie wyregulowałeś to tak.Co do samego problemu posprawdzaj jeszcze masę ,czy w każdym punkcie dołącza.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możliwe, że tłok puchnie. Miałem podobnie.

szwedo22 pisze:
klucha95 napisał:
tęgi, szybki;
sorry ale to się zawsze wyklucza ;P szybki to był bruce lee .

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Ale po sciagnieciu blokady zrobilem ponad 500km i nic sie nie działo
Ale najprawdopodobniej wina zagrzanego silnika poniewaz ja jechalem spory czas na full manecie i on nagle stracil moc do zera prawie i od tamtej pory nie ma mocy szarpie i gasnie

Tytuł:
*

Pojazd:
Jakby tłok puchł to by silnik miał ciężko zakręcić, zajrzałbym do rozrządu chodź gdy mi się przestawił to przerywał nawet na zimnym silniku, po trzecie sprawdź kompresje i zajrzyj do cylindra.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mozliwe ze t
łok do wymiany bo puchnie :<

Peugeot speedfight 2 custom>yamaha rex 2006r>simson s51 enduro>honda cb50J>Suzuki Rg80>Yamaha TZR 125 >Apka Sr 50 morini ditech>Suzuki Bandit 400:D

Tytuł:
**

Pojazd:
KingPin,jak tlok puchnie to na zimnym silniku odpali normalnie poniewaz ma swoje rozmiary ale gdy sie zaczyna nagrzewac to on puchnie czyli zwieksza rozmiary i chodzi coraz ciasniej w cylindrze az gasnie.A ja wlasnie tak mam gdy tylko sie lekko nagrzeje to i lekko przerywa a gdy sie tylko mocniej nagrzeje to juz nawet ciezko mowic o 40km/h a gdy dojdzie do tylu odrazu szapie,przerywa az gasnie.Zostawie go na ok 1h i zapala bez problemow i sytuacja jedzie w kołko...Dzisiaj tak ide wszystko rozbierac a nawet zaraz..;]Aha i mam pytanie jagbym chcial kupic nowy cylinder 80cc to wejdzie pod seryjna głowice czyli 50cc?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
głowicę spokojnie mozesz zostawic seryjną, te tanie cylindry 80 są szajskie nie wiele na takim pojeźździsz. Gdybyś chciał to mam oryginalny cylinder 50 w idealnym stanie za grosze. Jak cos to napisz na gg 9861831

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]