Dzisiaj jest 31 lip 2025, 15:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, parę dni temu kupiłem Yamahe Dt 50r z 2006r.. Zastanawia mnie jakie są tam stosowane gaźniki, ponieważ w mojej siedzi dellorto 17,5mm który wydaję mi się trochę za duży do 50. Dodam że yamaszka ma wydech bidalot racing. A i jeszcze jedno :P czy dt 50 r mają rozrusznik? bo w mojej nie widzę, a zastanawia mnie czy nie było w niej coś kombinowane.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Nie jestem pewny, ale gaźniki chyba były Dell'orto 16mm. A co do startera to bodajże nie miały . :) Ale 17,5 można stosować do serii. Są akurat. :)

Pomarańczka ;*

Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 19:42 przez Roost., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Czyli 17,5 może zostać :P jeszcze jedno pytanie, zaraz po kupnie jak przejechałem się dt ką to na pierwszym biegu słabo wkręcała się na oborty i nie miała siły na wyższych biegach tak samo, czy to może być spowodowane małą dyszą w gaźniku( 86) właścciel przy sprzedaży mówił że chciał założyć większą dyszę bo ma niby jakąś blokadę. Dodam że kompresje ma bardzo dobrą, a moto stało przez rok praktycznie nie używane. Aha przebieg 11k km .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Niech jest 17,5. Dysza raczej nie za mała. Widocznie wina tej blokady, ale nie powiem gdzie ona jest bo nie wiem. ;p

Pomarańczka ;*

Tytuł:
*

Pojazd:
Właśnie podobno blokadą była za mała dysza co jest raczej nie możliwe. A co możecie powiedzieć na temat tego tłumnika? jest on dobry do serii? Dziś zauważyłem że przy baku jest odczepione i zaizolowane podciśnienie, zostawić tak jak jest czy podłączyć do gaźnika?

Tytuł:
*

Pojazd:
Panowie, dzisiaj zauważyłem że idzie do mojego gaźnika dellorto phbn 17,5 mm podłączyć do chłodzenia tzn do głowicy bo tam też są dziurki. Aktualnie dziurki są zaślepione, co może dać podłączenie gaźnika do tego układu? Może ktoś wie jaki kolor ma orginalny cylek w DT :P bo wydaję mi się że mój był wymieniany ponieważ mam tam jakiś czarny. A i czy mój wydech bidalot racing nie jest za mocny do cylka 50 ? Chciałbym żeby yamaszka jak najdłużej była bez awaryjna. Proszę o pomoc.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Te rurki w gaźniku słuzą do podgrzewania gaźnika.Czyli płyn z układu ''podgrzewa'' gaźnik przez co w zimne dni lepiej odpala. Ale w naszym klimacie praktycznie nic to nie daje. Co do wydechu to faktycznie jest dośc mocny i mocno żyłuje cylinder co przekłada się na jego krótszą żywotność. Seryjne cylindry am6 mają nabite 49 cc nie pamiętam z ktorej strony takie duże cyfry.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]