Dzisiaj jest 02 lut 2025, 14:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Ex Moderator

Pojazd: Yamaha Majesty 250
Chciałbym na przykładzie ceny jednej części, podać jakie są różnice w cenie. Uszkodziła mi się membrana gaźnika w Mojej Majesty 250. W serwisie w Jeleniej Górze zawołali 580zł. W Polsce nie mogłem znaleść nowej membrany (używanej nie chciałem), zacząłem szukać w Europie. W sklepie internetowym w Holandii znalazłem za 115 euro plus wysyłka, we Włoszech 107 euro, ale nie można kupić bo trzeba być Tam zalogowanym. W hurtowni we Włoszech znalazłem wreszcie za 50 euro, ale oni nie sprzedają żadnych części klientom indywidualnym, tylko do sklepów , wreszcie znajomy znalazł sklep, który zaopatruje się w części w tej hurtowni i kupił za 70 euro. Membranę z Włoch mam za 330zł , co do ceny 580zł z Polskego serwisu jest sporą różnicą. Znajomy przywozi ją w sobotę , więc kosztów przesyłki nie ma , no jeśli nie liczyć przygotowanej flaszki.
Morał: jeśli musimy coś kupić, to szukajmy i porównujmy ceny bo można zaoszczędzić naprawdę parę zł.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To ja Was dodatkowo przekonam, że warto jest szukać.
Niedawno mój tata dał samochód do naprawy. Następnego dnia mechanik dzwoni, że popsuty jest przepływomierz powietrza i zaproponował nowy, oryginalny renomowanej marki Bosch, który kosztuje 1500zł a zwykła jakaś podróbka 480zł. Zdziwił się mówiąc, że oddzwoni, wsiadł do drugiego samochodu i pojechał do hurtowni motoryzacyjnej, którą zna i dokonuje zakupów potrzebnych akcesoriów. Okazało się, że owa część marki Bosch, ładnie zapakowana w folię i znaczkiem oryginalności kosztuje, uwaga: 300zł. Różnica dosyć spora. Zachęcam do szukania bo zawsze można zaoszczędzić.
PS. Nie mogę podać nazwy hurtowni bo ktoś uzna, że daję reklamę.
Pozdrawiam

Bez gwiazdy nie ma jazdy.

Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, 19:38 przez Michu15, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]