Dzisiaj jest 04 mar 2025, 19:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema potrzebuje pierścien 40.22x1.0 . Znalazłem firmy zajmujące się dorabianiem pierścieni koszt to około 20 zł . Jest to Tomring oraz Inna firma.Tutaj podaje krótki dialog mailowy.
Ja
Witam.Chciał bym się zapytać czy mieli byście możliwośc sprowadzenia bądź dorobienia pierścienia do am6 o rozmiarze : 40.22x1.0 . Jest to dość nietypowy rozmiar i nigdzie nie moge go znaleźć.Pierścień jest do Nicasilu.Jeżeli dało by rade bym był bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.

Firma zajmująca sie dorabianiem pierścieni
:Witam

W odpowiedzi na pana pytanie muszę powiedzieć, że oczywiście taki pierścień możemy panu dorobić. Jeżeli podane przez pana wymiary są dokładnie przez pana zwymiarowane innymi słowy, bierze pan za nie odpowiedzialnośc to żaden problem, czas dorobienia to około - w sumie jutro mogł bym już to panu wysłać.
Cena za dorobienie takiego pierścienia to 18zł sztuka.

Pierścień jest wykonany z żeliwa dużej wytrzymalości także może być zastosowany w panskiej nikasylowej tuleji (wnioskuje po pańskim zapytaniu, że takową pan posiada w tym silniku ?)

pozdrawiam

Ja

Cylinder jest Aluminiowy z powłoką Nicasilowa.O ile się orientuje to w takich cylindrach stosowane są pierścienie chromowane.Pierścien ma slużyć w dwu suwowym wysokoobrotowym silniku.Tak więc nie wiem jak by się sprawdził pierścień z żeliwa.

Firma zajmująca sie dorabianiem pierścieni
Witam

Proszę pana w sprawie możliwości dorupczych w tej średnicy, musimy stwierdzić iż niestety jesteśmy w stanie zaoferować panu tylko material żeliwny. Podejżewam, że u pana występuje pierścien stalowy azotowany, biorąc pod uwagę pana informację o obrotach tego silnika i dlatego może mieć pan rację jeżeli chodzi o wymagania materiałowe. Aczkolwiek pierścień typowo chromowany nie powinien być tu zastosowany jeżeli ma pan tuleję pokrytą nicosylem.

Tak wiec co o tym sądzic? I czy jeżeli dzwoni mi pierścien to moge z tym jeździć?Dodam ze kompresja nie spadła.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Ostatnio zmieniony 07 wrz 2011, 16:04 przez krzysiek39, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A to nie mozesz kupic orginalnego pierscienia do cylindra który posiadasz?

Moja apcia:

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... c&start=20

Wbijac :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak zeby bylo takie proste to bym nie zakladal tak zalosnego tematu. Sam pierscien dostepny jest tylko we francji,niemczech za kwote ponad 150 zł.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co to za cylinder? Jesteś pewien wymiarów?
W katalogu Meteora są tłoki od 40,25, później co jedną setkę z pierścieniem 1,2mm właśnie do am6.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Booyaka, Cylinder to Conti CHR 50 jest on poziomu mocnego Racinga.Czyli w katalogu Meteora jest taki pierścien?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]