Witam serdecznie! Chciałbym zasięgnąc porady dotyczącej tuningu. Otóż mam skuter CPI Hussar po tuningu klasy sport i do tej pory używalem wariatora Hebo NG dopasowanego od skutera Derbi. Byly ogromne problemy z regulacją, skuter nie miał siły na starcie, i nie był szybki. Postanowiłem zmienić wario na jakieś dedykowane specjalnie do CPI. Znalazlem oferte TNT, wariator z 3 kompletami rolek, zaprojektowany specjalnie do mojego skutera. Mam dylemat, gdyż nie wiem co wybrac - od niedawna bowiem malossi zaczał produkować multivara 2000 na wał 16.. czyli pasujący do CPI. I teraz moje pytanie brzmi: czy ryzykować i wybierać TNT - jakby nie patrzeć firma mało znana i wariator wycofany już z produkcji, czy też kupować Malossi, o którym słyszałem że po założeniu np. w keewayu (praktycznie to samo co CPI) ciągle jest ten muł (moim zdaniem jest to źle dobrana długość tuleji wariatora).
Tak w ogóle to czy jest sens kupować wario dedykowane do CPI? Czy osiągi w przypadku dobieranych wariatorów mogą być gorsze? Z góry dziękuję za pomoc, bardzo zależy mi na szybkim kupnie, a na ten moment nie wiem co wybrać. Serdecznie pozdrawiam!