Dzisiaj jest 20 lip 2025, 18:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema.Miesiąc temu zakupiłem od kumpla aprilie area 51 LC. Jest to rocznik 99 chłodzony cieczą. Silnik pracuje idealnie i reszta też. Wcześniej bylem posiadaczem Aprilii SR rok 97 także ciecz na której próbowałem jeździć na gumie spodobało mi się to ale sprzedałem i kupiłem aree. Ale trochę za nią tęsknie bo naprawdę spodobała mi się jazda na kole. Kumpel ma na sprzedasz TGB 101s z uszkodzonym silnikiem za 150zł. Pomyślałem żeby wziąć go od niego i wsadzić silnik od area. Oczywiście zdaje sobie sprawę ze trzeba będzie przełożyć pewnie cała instalacje i ze będzie trochę z tym zabawy zwłaszcza ze moja aprilia jest chłodzona a cieczą a TGB nie ale to nic wielkiego. Chciałbym trochę się pobawić w ten cały STUNT. Słyszałem ze w TGB jest dłuższa ta ,,śruba" co idzie przez silnik niż w minarelli LC i tu chciałem się dopytać czy to bardzo komplikuje mój pomysł ze swapem i jak należy to najlepiej przerobić. Może ktoś już w coś takiego się bawił i wie dokładnie gdzie mogę spotkać tego typu komplikacje (może instalacja). Prosiłbym was o doradzenie mi czy to dobry i opłacalny pomysł i najlepiej kilka wskazówkę i niespodzianek jakie mogą mnie spotkać. Z góry dzięki:) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym ci radził zrobić to TGB na normlanym silniku TGB a aree zostawić,do stuntu lepsze AC troszkę więć silnik od TGB będzie dobry, wymienisz w nim wydeszek i sam bedzie na gume skakał, A Area to fajny skuter mi też się podobają i szkoda go niszczyć :D Takie moje zdanie.

Był - Aerox SP55 03r.
Był - Aerox 08r.
Jest - Aprilia SX 50 06r.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=317770

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeździj na kole na arei

Minarelli Horizontal

Cytuj:
Teraz tak patrze to ty tam nie masz żadnego cyla, to też może być tym spowodowane

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]