Dzisiaj jest 04 mar 2025, 22:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp pro
Witam mam pytanko czy zna się ktoś na portingu i naprawianiu cylka bo mam cylinder wm 70cc źeliwo i w tym cylku są strasznie małe kanały.Czy powiększenie kanałów poprawiłoby osiągi i przyśpieszenie. Bo narazie na seryjnym wydechu (zawijany wygląd sportowy) skuter 2T leci mi tylko 68km/h i obroty ma tylko 7,4 tys. I mam jeszcze jeden problem bo ułamało mi się jedno mocowanie przy cylindrze do którego się przykręca wydech i tylko tłumik trzyma się na jednej śróbce. Jeżeli ktośzna się na naprawie cylka niech napisze. Z góry dzięki :)
(dodam że mam zamontowany narazie gazior seryjny z dyszą 100/stożek/wario WM i rolki 7gr/szczęki sprzęgła z czerwonymi sprężynkami/centralka +1000 obrotów) kupiony już jest gazior golletro 17,5

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 21:44 przez Blade143, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze to musisz kupić sportowy wydech bo portingu to się na oko nie robi, a pod serię komin to tym bardziej. Porting owszem zwiększa moc, ale trzeba jeszcze wszystko dokładnie wyliczyć, a poza tym to dużo pracy i za pomocą wiertarki czy zwykłego pilnika nie zrobisz tego dobrze,

Po drugie, założę się że nikt na forum ci nie powie jak to dokładnie się robi, a dlaczego ? Bo każdy kto się zna chce na tym zarobić i zachowuje to w tajemnicy.

Po trzecie, jeśli chcesz sobie zwiększyć v-max to wyreguluj porządnie napęd i kup wydech, pod serię cyl polecam leo vince zx

Ps: co do szpilki wydechu, to zdejmij cylinder, wyciągnij zepsutą szpilkę i wsadź nową, bo z pod cyla będą uciekać spaliny i głośno skuter będzie chodził.

NRG Power Racing Project: Odwiedź--
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=129095

Wykonuję profesjonalnie porting'i cylindrów, karterów, flow w silnikach 2T oraz custom'y plastików. Wysoki poziom, szybka realizacja i niskie ceny.GG:18578720

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2012, 22:33 przez matiu1234, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Nie matiu1234, ja mam cylinder 70cc i chciałbym aby ktoś wykonał mi potrnig cylka tego 70 (zapłacę za porting oczywiście ;) ) bo od kolegi dostane wydech tecnigaza i chciałbym pod niego zrobić
a co do cylka to mam ukruszone jedno mocowanie nie mam na szpilki
i trzyma się wydech na jednej śrubce

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 13:58 przez Blade143, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Blade143 pisze:
/wario WM i rolki 7gr/szczęki sprzęgła z czerwonymi sprężynkami/centralka +1000 obrotów)
po pierwsze wywal ten wariator ! Bo to jest gorsze niż seria i te sprężynki sprzęgła to też gówno .

Blade143, Porting da dużo lecz jak dobrze wyliczysz kanały lub zrobisz mapę okien np jako Stage6 racing ;) Ale musisz mieć kogoś kto się na tym zna jak nikt inny . Polecam ci robotę redusa ;)

Malina pamiętamy ! [*]
Obrazek
Trynithy pisze:
KOCHAM MASTURBACJE ALE NADSZEDŁ TEN CZAS :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Jaworek990, Dzięki
dzisiaj wymieniłem te szczęki z sprężynkami bo do dupy to : okładziny się zjechały i jak pchało sie skuter to tak szarpało i wymieniłem na serie i jest git :)
Pisałem do redusa ale nie odpisuje
Napisałem też do Damiana, napisał że zajmuje się jeszcze portingiem ale nic pozatym bo nieodpisuje ;/

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, 17:06 przez Blade143, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Blade143, napisz do Przemasa. On wykonuję portingi, na gg jest praktycznie cały czas więc dogadasz się co i jak. Oto jego nr. gg: 38159514

Malina pamiętamy[*]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Młody328i, dzięki napewno zagadam :)
a jeżeli bym wybebeszłym swój seryjny wydech (ten wygląd sportowy) i wsadził tylko do środka wyciszenie to dało by pod niego zrobić porting cylka ?

Zajrzysz ?
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rox
Dać to da rade,ale pamiętaj,ze tuning zaczyna sie od wymiany wydechu,więc powiększanie mocy cylindra nie ma sensu bez konkretnego wydechu...

Ostatnio zmieniony 21 kwie 2012, 18:43 przez Multifruit, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Wiem tylko kasy nie ma narazie na pożądny wydech :|

Zajrzysz ?
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]