Dzisiaj jest 08 lut 2025, 5:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wario
*

Pojazd:
Hey

Mam taki problem dzisiaj założyłem do mojego skuta Kymco ZX wariator Polini Speed Control. W skucie mam 70ccm i sport wydech. Skuter na seryjnym wario jeździł super. Jak założyłem wario to po prostu tragedia. Skuter ruszam i już przy 20 km/h ma max obroty i tak do końca. Słabo przyśpiesza. Nie wiem co zrobić. Mam białą spręzyne w sprzęgle a rolki 5,6g. Teraz nie wiem co zrobić lżejsze czy cięższe rolki?? Pomocy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jest możliwość że założyłeś wario od innego skuta bo patrzyłem w kategorie Kymco ZX a tam nie ma wariów do tego sprzętu daj linka do tego wario co kupiłeś!

Klunkry:
- Metrakit MK Series 50cc
- Top Racing Race STD
- Stage6 HQ Metal
- Tec (odblokowany)
- Pasek Dayco
- Yasuni R
- Malossi Multivar 2000
- Hebo Racing N
- Stage6 WingCooler
- Stage6 Double Layer

Tytuł: Re: Wario
*

Pojazd:
Jakiej firmy masz cylinder ,jakie osiagi na seryjnym wario (vmax,przyspieszenie do 50) a jakie na tym polini . Piszesz ,ze masz biała sprezyne ale jakiej ona jest firmy twardosci bo do Poliniego nie dostales sprezyny tylko rolki . Czy napewno kupiłes wario do Zx50 bo sa tez niby takie same ale do nowszych modeli Kymco S9... Jaki masz nr katalogowy tego waria

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie dawno nabyłem katalog MIELOCH MOTOCYKLE sprawdziłem czy jest wario do ZX'a a tu się okazuje że nie ma :shock: są tylko do:
-Dink
-Cobra
-Spacer
-S9
-TopBoy
-K12
-People
-Herosim
-Sniper

PS.LOL to ty wybrałeś napewno jakiś inny model i zamówiłeś mówie ci daj link do tego co nabyłeś

Klunkry:
- Top Racing Race STD
- Stage6 HQ Metal
- Tec (odblokowany)
- Pasek Dayco
- Yasuni R
- Malossi Multivar 2000
- Hebo Racing N
- Stage6 WingCooler
- Stage6 Double Layer

Tytuł:
*

Pojazd:
http://skuterdoktor.pl/product_info.php ... ts_id=1248

Raczej wątpie w to żęby był z innego modelu. Sprężyna biała polini. Cylinder mam Polini SPort. DO waria dostałem tylko rolki.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ty masz ZX'a II Fever??

Klunkry:
- Top Racing Race STD
- Stage6 HQ Metal
- Tec (odblokowany)
- Pasek Dayco
- Yasuni R
- Malossi Multivar 2000
- Hebo Racing N
- Stage6 WingCooler
- Stage6 Double Layer

Tytuł:
*

Pojazd:
Jakie masz osiagi na zwykłym wario .Moze pasek ,sprzegło dzwon jest zuzyte

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak mam ZX Fever II. Pasek jest dobry niedawno wymieniałem na kevlar. Ze sprzęgłem mam w dobrym stanie, mam grube okładziny. Najbardziej dziwi mnie to że na starym wario sie tak nie zachowywał. Ale może być też taka możliwość że mi złe wario posłali.

Tytuł:
*

Pojazd:
Daj numer z pudełka wariatora

Tytuł:
*

Pojazd:
Masz za lekkie rolki załóż 6,4g napewno pomoże zaufaj :wink: 8)

Maloossi MHR racing,wał Hebo 12mm HPC,Big valve,zawór Hebo,Dellorto 21,gasbox i stożek Malossi,Over range+delta+WINGBELL MALOSSI MHR,Bettella13/44,yasuni c21 by AEROX!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Problem jest taki że na pudełku nie ma numeru ale jest naklejka ze skuterdoktor i prawdopodobnie pod nią był numer. Dlatego już sam nie wiem. W instrukcji teżź nie jest jasno napisane do których skuterów to jest. Ale mi sie zdaje że jak by nie był do tego modelu to by w ogóle nie dało siego założyć. Wysłałem maila do skuterdoktor żeb=y sprawdzili czy aby napewno posłali mi dobry wariator. Próbowałem założyć rolki 6,9 i nic to za bardzo nie zmienia :? :(

Tytuł:
*

Pojazd:
Wario od S9 tez by ci pasowalo podobno niczym sie nie różni ale jednak do zxa jest inne . Mówie tu o wariach malossi wiec z Polini pewnie jest podobnie .A nie da sie jakos odczytac tego numeru

Tytuł:
*

Pojazd:
Powiem wam tak dzisiaj zrobiłem troche kilometrów i zauważyłem ze lepiej przyśpiesza niż na po samym początku, ale prekość cały czas ta sama. Nie wiem myśle żę chyba powinienem lżejsze rolki założyć może wtedy wzrośnie v max :?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jest taki prastary sposób by sie przekonać jak pracuje wiario: weż mazaka np. czarnego i namaluj kreskę od osi po brzegi talerza wariatora po przejechaniu np. kilometra sprawdż ile kreski zostało i będziesz wiedział czy pasek Ci wchodzi na samą góre talerzy czy nie, a co za tym idzie czy przy pełnych obrotach zasprzęgla sprzęgło co przeklada się na szybkość.Mało roboty, a efekt widać gołym okiem.Mozesz wtedy dobrać rolki co do tego wario - a na mój pomyślunek to zmień rolki na jeszcze bardziej lżejsze np.5,5 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii czy czasami dobrze załozyłeś ten wario ???? chodzi o podkładę dystansową !!!!!!!!!!!! (założyłes z tyłu to zrobiłeś sobie poprosu blokade - nie dałeś to masz luz)

Aerox - Stage 6 full zestaw - na sprzedarz
Aerox - Polinii full zestaw
Derbi Predator LC na sprzedarz

Tytuł:
*

Pojazd:
Zrobiłem tak jak mowiłeś i zmazała sie cala kreska :) Czyli pasek wchodzi na sama góre. Ale nie wiem o co cj z tym sprzęgłem chodzi :? A co do podkładki to nie dałem tam żadnej podkładki. Nawet w pudelku nie było. Dzisiaj zakładm rolki 6,9 grama i zobacze czy jest gorzej czy lepiej. Jeśli będzie gorzej to znaczy że musze sie kierowac w dół czyli kominować z lekkimi rolkami :wink: A co do sprzęgła to moze sie sprzęglo ślizga. Sprzęgło ma przejechane 21,5 tys. km ale okładziny ma gróbe. Jedyne co to dzwon jest przebarwiony, ale wątpie żeby to tak wpływało na osiągi. Dostałem dzisiaj maila od gościa ze skuterdoktor i napisła żę napewno otrzymałem dobry wariator. Powiedział zę źle wyregulowałem.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzisiaj założyłem rolki 6,9g i przyśpiecho ma nieludzkie. V-max jeszcze nie sprawdziłem ale chyba zbytnio sie nie poprawił.Powiedzcie mi jeśli załozyłem cięższe rolki i jest lepiej to znaczy żę musze próbować z rolkami cięższymi a nie lżejszymi?? :? Spróbuje jeszcze założyć cięższe. Może coś da :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja teraz kupiłem u MIELOCHA Polini Speed Control 2003 i patrzyłem w katalogu też MIELOCHA że moja apka ma orginalny rozmiar rolek 15x12 5,5g no i wziołem zamówiłem 4,7g 15x12 a tu się okazuje że wario ma 16x12 ale naszczęście przy wario były 3,7g i 4,9g i teraz jaką mam wybrać wage tych rolek z zestawu??

PS.Sprzedam rolki do ORGINAL wario Aprilia SR 15x12 4,7g nr gg:6912116 pisać zainteresowani

Klunkry:
- Top Racing Race STD
- Stage6 HQ Metal
- Tec (odblokowany)
- Pasek Dayco
- Yasuni R
- Malossi Multivar 2000
- Hebo Racing N
- Stage6 WingCooler
- Stage6 Double Layer

Tytuł:
*

Pojazd:
Załóż 4,9 ale może nie wystarczyć,przy takim zestawieniu(jeszcze zalerzy ile ważysz)myśle że takie 6,0 do 6,5 powinny być ok :wink:

Maloossi MHR racing,wał Hebo 12mm HPC,Big valve,zawór Hebo,Dellorto 21,gasbox i stożek Malossi,Over range+delta+WINGBELL MALOSSI MHR,Bettella13/44,yasuni c21 by AEROX!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]