Dzisiaj jest 22 lut 2025, 21:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rozrząd
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR125, LoNcIn250
Witam, kolega ma quada 250 w cieczy china i tak ustawił rozrząd że tłok jest w najwyższym punkcie co dało mu dużo mocy oczywiście znak zebatki z znakiem w głowicy się nie zgadzają. Chciałbym to zastosować u siebie lecz boję się że silnik będzie źle pracował oryginalnie rozrząd jest tak ustawiony że tłok chowa się w cylindrze z 2,3mm zanim spotka się z głowicą przestawienie powoduje że tłok jest w najwyższym punkcie jest bliżej iskry co daje większy wybuch i przekłada sie na moc. Kolega tym quadem mało jeździ i teraz tu moje pytanie jak będzie z wyrzymałością czy ktoś stosował takie przestawienie w 4t?

zipp otis 2t > Aprilia sr sport > motorynka > Yamaha aerox 2006 > diabolini xb 33 125cc > Yamaha aerox 2005

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
No ja mam zrobione tak w ogarku ale 50 cm i śmiga tak 4 tys bez żadnej awarii tylko że Mi ani na magnecie ani na zębatce na głowicy się nie zgadza . Jak tak ustawisz to przekręć go kilka razu magnetem czy nic o nic nie zapiera , jak lekko odpali to dobrze a jak ciężko to nie możne tak być .

Sprzedam części od keeway http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=237118

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
mówiąc po chłopsku przyspieszysz rozrząd co do zużycia raczej nic nie powinno się dziać choć nie można przewidzieć tego ja na twoim miejscu bym nic nie przestawiał bo może u ciebie zawór spotkać się z tłokiem :)

Malaga f10 projekt MHR <3

Malaguti f10

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]