Dzisiaj jest 07 sie 2025, 4:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam!
Kupiłem niedawno yamahe tzr i mam problem ponieważ facet przede mna go nie przerejestrował i mowił że jeżeli jest ciagłosc umów to nie trzeba tego robić.W urzedzie dotrzymalem informacje że wszystko jest ok tylko nie moge przerejstrowac go z powodu tego że nie ma podpisu osoby doroslej na ktorejs umowie,poniewaz osoba ta nie byla pelnoletnia w czasie sprzedazy motoru.

Jeżeli ktos sie zna prosilbym o pomoc :(

PS.Jeżeli nie musze przerejstrowywac to co mam zrobic ,poniewaz podatek musze zaplacic :(

Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 18:18 przez alone, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
skontaktuj się z tą osobą adres masz na umowie lub z osobą od której kupiłeś moto
ale wydaje mi się że wystarczy podjechać do tego który był w czasie sprzedaży nieletni niech potwierdzi dowodem osobistym i podpisem fakt sprzedaży

Nie ma rzeczy nie możliwych do zrobienia
Jednak zdarzają się czasami drobne trudności
które trzeba rozwiązać

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To ja wiem ze musze osobiscie podjechac zeby miec potwierdzenie tego na umowie, ale chodzi mi o to czy nie moge po prostu. jakos inaczej tego zalatwic bo na przerejstrowaniu az tak bardzo nie zalezy a chce zeby wszystko bylo zgodnie z
prawem

Tytuł:
*

Pojazd: Aerox
alone, Opłacasz skarbówkę robisz przegląd OC (na siebie - na pdostawie umowy kupna sprzedaży) i jezdzisz na takich blachach i dowodzie jak przy kupnie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
sokol a nie przyczepia sie przy kontroli lub np.jak bym mial wypadek czy cos to nie ma zadnego problemu oraz czy musze robic przeglad skoro jest wazny ??

Tytuł:
*

Pojazd: Aerox
alone, Nie nie przyczepią się. Wszystko jest legalnie gdy masz umowę Kupna-Sprzedaży potwierdzającą że odkupiłeś motocykl od byłego właściciela, oraz opłaconą skarbówkę (koszt 21zł) Tak więc gdy masz umowę i ten kwit ze skarbówki śmiało możesz jezdzić posiadając dowód rejestracyjny starego właściciela. Sam tak jezdze. (jestem drugim właścicielem który tak jezdzi ;p Poprzedni jezdził tak przeszło rok, nic mu policja nie zrobiła)
Przegląd jesli masz ważny nie musisz robic :)

Co do rejestrowania podpisu, pani z wydziału komunikacji dobrze Ci powiedziała, nie ma podpisu osoby pełnoletniej, byc może chodzi o Ciebie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie chodzi o mnie ja wlasnie lupilem takie moto i tam komus brakowalo miesiaca do skonczenia 18 roku zycia i poprzedni wlasciciel jezdzil na starym dowodzie i wasnie nie wiem z czym mam isc do skarbowki aby zaplacic podatek(umowa wystarczy?).Glownie mi chodzi o skarbowke bo to najwazniejsze jesta dlatego moglbys mi powoedziec z czym mam sie tam udac zebym mogl oplacic podatek.Dzieki za odpowiedz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]