Dzisiaj jest 11 sie 2025, 14:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Siema,mam ofertę kupić okazyjnie ramę lecz nigdy tego nie robiłem i mam do was kilka pytań odnośnie zakupu

1.Rama jest podobno tylko do przerejestrowania lecz pewnie nie ma przeglądu i ubezpieczenia w takim razie gdy będę chciał ją przerejestrować będę musiał wsadzić ją w plastiki silnik koła itp i jechać na przegląd bo chyba jest wymagany przy przerejestrowaniu?
2.Rama ma być 100% prosta lecz co jeśli nie będzie a napisze umowę/kupna sprzedaży z sprzedawcą i wpisze tam,że jest 100% prosta to wtedy bd mógł mu ją zwrócić?
3.Ile mam czasu na przerejestrowanie ramy od dnia zakupu 30/31 dni?
4.Ile mnie wyniesie przerejestrowanie koło 150 zł?+przegląd 50+ ubezpieczenie 100.
5.Kiedy rejestrowałem swój skuter pani spojrzała w taką książkę i tam mają w przybliżeniu ile jest warty skuter.Co jeśli kupię ramę dajmy na to za 200 a pani mi powie że cena skutera jest 4000 zł?Wtedy w umowie wpisuje czy jest jakaś specjalna umowa,że kupiłem tylko ramę bez skutera?
6.Czy jeśli bd wpisane w umowę,że kupiłem tylko ramę(jak jest taka możliwość) i złożyłem sam skuter czy wtedy będę miał jakiś specjalny przegląd?

Bawił się ktoś z was w takie sprawy jak to wygląda?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. tak wymagany
2. jak kupujesz od osoby prywatnej, to chyba nie jest tak prosto, że możesz zwrócić w ciągu iluś tam dni - sąd i te sprawy...
3. teoretyczne jakieś 30 dni powinieneś mieć
4. przegląd, ubezpieczenie, tablica, dowód - coś koło 200zł
5/6 może wpisz, że skuter zajechany nie na chodzie, popsuty itd a nie że ramę kupiłeś - chociaż ciekawe jak to wygląda w praktyce - jak ci urzędas liczy od wyższej kwoty wg swoich papierów - czy można się odwoływać itd. Z drugiej strony 2% (bo chyba chodzi o ten podatek?) od np 1500zł to grosze.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]