Siema
Mam problem z moim aerox'em (2001r) setup: silnik kompletny seryjny po remoncie we włoszch na oryginalnych częściach (gaźnik dellorto 12). wszystko w bdb stanie. Iskrownik od chinoli zamontowany bo ktoś sie bawił instalacją ;/ (z statorem, cały zapłon, oprócz magneta)
rox jest strasznie mułowaty i nie chce sie wkręcać na wysokie obroty gdy jedzie (gdy rusza z miejsca wkręca się czasami ale momentalnie słabnie, obroty spadają do takich średnio wysokich i nie wkręci sie więcej niezależnie od tego jak przekręcę manetkę, a w porównaniu do innych seryjnych roxów powinien jeszcze dużo więcej kręcić)

. Sprawdziłem już wszystko co było możliwe : Świeca, fajka, kompresja, masa, regulacja gaźnika, filtr,zawór membranowy, cały napęd (od rolek po sprężynki sprzęgła), wydech( było ciut lepiej ale dalej mulił, częściej jechał normalnie niż na moim wydechu), wszystko szczelne, nie łapie lewego itp. Czasami zdarzy mu się fajnie wkręcić i jechać ale tylko przez krótki odcinek i muł powraca

Jedyna rzecz jaka mi już przychodzi do głowy to ten zapłon, po porównaniu ze zdjęciami na necie do oryginału wydaje mi się że stator jest delikatnie w innym miejscu :x przez co może być chyba przestawiony zapłon

jak myślicie jest to możliwe ? czy jeśli dam rade przestwaić ten zapłon to w którą strone ?
Dla osób które mają gdzieś iskrownik w pobliżu prosił bym o zmierzenie tej odległości co zaznacze na fotce
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98d ... 4a8ca.html
Nie jest to moje foto ale dokładnie taki zapłon mam ;)
z góry dzięki za zainteresowanie tematem ;) prosze bez głupich odpowiedzi

będe sie starał odpisywać na bierząco ponieważ zależy mi aby to zrobić ponieaż jeżdże Roxem do szkoły a on nie chce przekroczyć 60km/h i słabnie (czasami buja sie do ponad 90) o.O dziwnie jak sie nie ma mocy wyprzedzić chinola ;x a czasami ciągnie jak szalony.