Dzisiaj jest 01 sie 2025, 20:10

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, czy mógłby ktoś napisać mi, co jest mi potrzebne do malowania plastików w skuterze? Od samego początku, co kupić do plastików zdjętych ze skutera, czyli z rysami itp. :) Jeśli to jest gdzieś na forum, przepraszam i proszę o wskazanie mi gdzie, będę wdzięczny :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Ja malowałem już drugi raz skuter farbą akrylową to moge Ci napisać co konkretnie
Farbe akrylową,rozpuszczalnik do farb akrylowych, utwardzacz do farby akrylowej, podkład do plastików (dobry jest MOTIPA ja miałem taki szary), papiery ścierne i tutaj jest tak, jeżeli masz tylko rysy nie jakieś głębokie to do zmatowienia są dobre papiery wodne ja brałem p360 i p600, ale jeżeli masz mocno porysowany i trzeba szpachlować to weź jeszcze ze dwa arkusze papieru p120 lub p80 ,bo wodnymi sie zajedziesz.
Najlepiej jak chcesz nie tylko matowić ale równiez nakładać szpachlówkę to klocek do papieru ściernego lub taka kostka drewniana oby równa.
No to wiadomo wykręcasz plastiki ze skutera, wyrzucasz wszystkie lampy,kierunki i inną elektrykę z plastików, później matowisz papierem ściernym dobry jest p360(wodny) i matowisz. Następnie spłukujesz wodą plastiki i patrzysz czy nie błyszczy się gdzieś lakier, jeżeli sie błyszczy to jeszcze matowisz w tych miejscach gdzie sie błyszczy. No to masz zmatowione plasitki ale masz głębokie rysy np. na pługu czy czaszy. To bierzesz szpachlówke nakładasz, odczekujesz około 30minut i trzesz aby było równo wtedy papier ścierny na klocku ! Nie może być tzw. FAL. Jak już masz elegancko zmatowione plastiki ,spłukujesz je wodą. Później (chyba) przecierasz rozpuszczalnikiem plastiki i psikasz podkładem jedna warstwa starczy jak plastiki są równe.
Później przecierasz grubo rozpuszczalnikiem plastiki nie żałuj rozpuszczalniku i przed malowaniem paluchami nie dotykaj plastików tam gdzie będą malowane bo tłuste plamy zostaną i farba nie przylgnie dobrze. Później malujesz za pomocą sprężarki czy innych.

*

Pojazd:
Akrylową czyli taką zwykłą do ścian np. Decoral? :) To jest dobre zamiast tej farby akrylowej: http://www.elakiery.pl/prod/376,2514,44 ... rreraweiss

-- 14 lip 2013, o 14:19 --

Akrylową czyli taką zwykłą do ścian np. Decoral? :) To jest dobre zamiast tej farby akrylowej: http://www.elakiery.pl/prod/376,2514,44 ... rreraweiss

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]