Dzisiaj jest 26 sie 2025, 8:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Kingway Coliber Fartt
witam mam taki mały problem... przejdę od razu do rzeczy
w kingway coliber fartt

ten plastik na przeciwko kolan

i oto chodzi ze za dużo farby nakładłem i pomarszczyło mi sie to a ze jeszcze farba nie wyschła to wiertarka + szczotka druciana i czyściłem to można powiedzieć na Odpierdol i teraz chce to ładnie wyrównać na gładko co muszę zrobić :lol:

I CZY MOGĘ KAWAŁEK SIEDZENIA POMALOWAC ZWYKŁĄ FARBĄ CZY SA JAKIES SPECJALNE .. .XD

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Keeway F-act
Po1 to ze ci sie lakier ''zmarszczyl'' jest wina ze nakladales zbyt szybko warstwe na warstwe dlaczego sie tak stalo? Prawdopodobnie dla tego ze 2 warstwa byla nalozona na niedoschnieta 1 warstwe.
Co teraz zrobic? Wyczyscic plastik do czarnego tak aby sladu po lakierze nie bylo czyli papier 240 wodny zdierasz lakier jak juz masz czysty plastik to bierzesz papier 800 wodny dokladnie czyscisz (matujesz) nakladasz pierwsza warstwe podkladu jak wyschnie i se utwardzi wez papier 1200 wodny zmatuj calosc ogladnij dobrze jerzeli nie masz zadnych ''farfocli'' maluj na kolor i teraz czekasz jak pierwszanwarstwa dobre wyschnie pomaluj kolejny raz .

Pomalowac siedzenie??? Ja chyba snie...

Tak pomaluj pierwsza jazda lakier zejdzie i jeszz zniszczy poszycie siedzenia.

NIE MALUJ SIEDZENIA W ZADNM WYPADKUN wgl skad taki pomysl

Chcesz zmienic wyglad siedzenia? Kup odpowiednia ilosc odpowiadajacego ci koloru materialu. Jesli chcesz dwa kolory to wytnij ksztalt z jednego koloru na gore siedzenia a z 2 koloru wytnij ksztalt bokow daj mamie lub babci aby ci przeszyla oba kawalki kup klej butaprem w puszce na pedzel posmaruj siedzenie i material poczekaj okolo 5-7 min i zacznnij naklejac material na siedzenie nadmiar materialu zawin pod spod siedzenie i za pomoca takera i zszywek ''praybij'' nadmiar do plastiku siedzenia chyba najtanszy i najszybszy sposob

Jak cos bys nie wiedzial pisz na pw. Elo :)

Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat ...

*

Pojazd: Kingway Coliber Fartt
Wielkie dzięki PZDR. :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]