Dzisiaj jest 17 lip 2025, 11:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Jawa F12 LC by Vietnam
Witam.
Temat podejrzewam zainteresuje spore grono osób, osób, które chodzą jeszcze do gimnazjum, jak i te osoby starsze, takie jak np. ja.
Ale na temat. Podczas rozmowy z kuzynką pomyślałem o szkole średniej o specjalizacji mechanika motocyklowego. Molestując wujka Google znalazłem 1 (-_-) taką szkołę, a konkretniej w Warszawie. To co obiecywała, było nawet spoko: patronat Suzuki Motors Polska, praktyki w warsztatach Suzi, sprzęty naukowe i literatura w tej dziedzinie dostarczone oczywiście przez Suzuki... raj. Tylko czy ten profil jeszcze istnieje?
I teraz jeszcze takie inne pytania w tej sprawie.
1. Czy po skończeniu zawodówki na mechaniku samochodowym można normalnie iść i złożyć papiery do takiej szkoły średniej?
2. Wybierając technikum normalnie da rade zrobić maturę, o ile wgl mnie przyjmą?
3.Czy ewentualnie są jakieś studia o tej tematyce? I tak w planach mam technikum dokształcające, to i maturę się zrobi.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Szkutr
kurupatwa, Ta szkoła istnieje, mój znajomek do niej chodzi, ale nie na tym profilu. Ponoć trzeba zdawać po tym trudne testy i wgl trzeba być tam dobrym specem bo to nie byle pyle :) Nie ma tak że sobie na gixach siedzicie i oglądacie co jest pod owiewkami bo kazdy by to chciał.
1. Po zawodówce można jedynie do liceów uzupełniających dla dorosłych iść
2. Technikum skupia się na połączeniu liceum i zawodówki. Gdy kończysz piszesz maturę, o ile zostaniesz dopuszczony i zdajesz egzaminy zawodowe.
3. Studia są napewno, coś znajdziesz dla siebie na WAT ( "wacie" ) warszawskim.

Moja Malaga! malaguti-f12-midrace-racing-zapraszam-t406973.html
Malaga na FB - https://www.facebook.com/RadeckiGarage

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]