Dzisiaj jest 27 lip 2025, 20:18

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Peugeot Vivacity Silver Sport
Witam wszystkich. Pytanie jak w temacie ,potrzebuje nowy cylinder do mojego Peugeota Vivacity silver sport (niby wersja limitowana) :D Orginalny cylinder niestety udało mi się zatrzeć ,dlatego też kieruję pytanie do was: jaki zamiennik będzie dobry i się nada ?? chodzi mi raczej o coś z niższej półki bo nie chce wydawać dużo kasy ,a i tak skuterek najprawdopodobniej zostanie sprzedany po tym sezonie :)
Do tej pory patrzałem na cylindry podobne cenowo jak ten:

http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-tec ... 9020.bhtml

lecz znajomy mechanik z którym naprawiam skuter mówi żebym najlepiej kupił orginalny zamiennik dokładnie taki sam jaki był zamontowany od nowości ,a jest to (PMFA1 46cm3) takie są oznaczenia na nim. Ponieważ jego zdaniem będzie to najlepsze rozwiązanie bo będzie on po prostu nie do zajechania ,no chyba że znów zapomnę dolać oleju -.- Na moją obronę-kontrolka się nie zapaliła :mrgreen:

Lecz takiego cylindra na internecie jak szukałem nie ma ,a serwis skuterów Peugeota nie mam pojęcia gdzie jest i też nie chciałbym jechać do niego kawał. A z ceną też pewnie ładną by mi wyjechali :P
Tak że czekam na wasze propozycje i opinie tego cylka co ja pokazałem. Może zdecydował bym się na jakiś sportowy cylinder nie za drogi ,lecz chodzi mi o taki żebym nie musiał nic wymieniać tylko żebym wsadził go i tłok i po dotarciu mógł śmigać. Dodam jeszcze że skuter seria prócz wydechu- Doppler s3r ,był założony gdy kupowałem skuter.
Troche sie rozpisałem ,z góry dzięki za odp. LEWA! :D :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Peugeot Zenith
http://allegro.pl/cylinder-motoforce-50 ... 23023.html

tU masz o wiele taniej..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]