Dzisiaj jest 08 cze 2025, 6:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Gilera Stalker
Witam. Mam problem. Max Yamahe aerox. Wszystko sportowe, 70ccm. Jeżdziłęm na tłumiku zx do mementu aż mi się znudził. postanowiłem kupić sobie yasuni c21. dziś przyszedł i więc wziąłem się do przykręcenia. przykręciłem odpaliłem pochodził rozgrzał sie, ale nie chce wejsc na większe obroty. jego terażniejszy v-max to 55 km/h, co nie jest nawet połową wcześniejszego na tłumiku zx. co może byc przyczyną nie wchodzenia na obroty ? podniosłęm tylnie koło do góry i odkręciłem cała manete, doszedł do pewnego momentu, zatrzymały się obraty i nagle skuter wszedł na bardzo duże obratu, jak nigdy dotąd. ale po zetknięciu się znów z ziemią schodzi i nie ma siły się wbić na większe... proszę o pomoc :D skuter stygnie :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Yasuni C21 to już raczej klasa racing (przynajmniej midrace). Prawdopodobnie cylinder, który posiadasz nie jest w stanie więcej wydusić z siebie. Wystarczyło by c16 albo jakiś tecnigas RS2. Ważne jeszcze jest zapewnienie odpowiedniej ilości mieszanki do zasilenia silnika, przy c16 już się kłania gazior 21. BTW powodzenia życzę jadąc tym po drodze. Jest głośny i nie posiada homologacji. Dowód rejestracyjny zabrany. Sprzedaj to w cholerę i bierz coś klasy c16.

Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 19:40 przez Gummma, łącznie zmieniany 1 raz

*

Pojazd: Gilera Stalker
w takim razie za mały gażnik.. :/ a regulacja coś pomoże ?

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Nie pomoże nic. To nie jest wydech sportowy tylko wyścigowy, który używany jest na torze. Twój sportowy cylek nie wydusi z siebie tyle aby wykrzesać cały potencjał z c21, zapomnij o tym. Zmieniłem poprzedni post.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]