Dzisiaj jest 14 lis 2024, 18:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam . sprzedałem nie dawno kartery z wałem było to dokładnie 16.06.2014r.
taki był jego opis "Sprzedam Wał korbowy Doppler Endurance 2003 z karterami w silniku minarelli hor. Egzotyk nie dostępny w PL !
Bez problemowo przystosowany do Ponad 18.000 tyś RPM !

Wał na sworzeń 10mm / Wariator na 12,8 (13) mm

W skład wchodzi Wał , łożyska , uszczelniacze , pokrywa z mechanizmem z kopki , pokrywa z pompom wody , pokrywa przełożeń z wałkiem na koło i trybem i łożysko na sworzeń MHR. (Dla pewnego kupca wariator Malossi dodam gratis !)

Przebieg - pracował 1 MTH na wolnych obr. i przejechał 0,3 MTH więc prawie nowy . Prosty , bez luzów , frezy gwinty - stan Cel.

Zdjęcia Dla zainteresowanych Priv/GG"
jako tako chciałem sprzedać sam wał. Lecz kartery to był dodatek z łożyskami . Kartery były po Porting oraz Flow . jak wiadomo przy przeróbce karterów zazwyczaj wszyscy zaklejają klejem 2 składnikowym , ja postanowiłem oddać to do zaspawania co wydaje mi się bardziej trwałe lecz nie wspomniałem o tym na opisie ogłoszenia i dnia 19.06 koleś mi pisze że chce zwrócić kartery bo są spawane .
Czyli nic innego jak musiał je rozebrać już . Czy ma jeszcze takie prawo przyjechać mi z tym ? Dodam że miejscowość do której wysyłałem jest jakoś 480 KM odemnie a koleś pisze nawet z innego nr. gg niż z jakiego zamawiał nawet nie raczył jak człowiek zadzwonić nie wnikam ile ma lat.. Wszystko było wystawione tylko na OLX

9

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd: aprilia sr50 ditech morini

Ostrzeżenia: 1
po 2 tygodniach już nic ci nie zrobi albo jeśli je używał to też już nic ci nie zrobi, to samo miałem z wydechem bo koleś połamał i chciał mnie wrobić :)

Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie ma prawa zwrotu, OLX to nie allegro. Tym bardziej, że nie dawałeś żadnej gwarancji.

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nawet dodałem że zwrotów nie przyjmuję .

9

Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Zx & Aprilia Sr R
Gościu może Cię pocałować kolokwialnie mówiąc '' w dupę '' :)

Nic Ci nie zrobi Olx to nie Allegro po za tym napisałeś przecież że zwrotów nie przyjmujesz więc czego on oczekuje ? Nawet nie odpisuj i nie kłóć się z nim bo nie warto :)

Kymco Zx Swap p/g . Zajrzyj ! ---> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=339884

Aprilia Sr R 05' Zajrzyj ! ---> post2607571.html#p2607571

FunPage : https://www.facebook.com/SR05R

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Warto wiedzieć , bo straszył policją .

9

Awatar użytkownika

Zrób jakieś zdjęcia albo skopiuj te rozmowy tak na zaś.

Kymco Zx Swap p/g . Zajrzyj ! ---> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=339884

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
na gg nie zapisuje mi sie archiwum . ale jutro postaram sie cos ogarnąć . Dokładnie jest tak że jak nie przyjme tego zwrotu to zgłosi to na policje i tyle nic wiecej nie pisał , i potem ze przyjedzie piątek lub sobota , a dziś napisał że jednak w niedziele . :) ma pecha bo nikogo w niedziele nie będzie jak mu to napisałem to powiedział że go to Gówno obchodzi.

9

Awatar użytkownika

Spuść psa na podwórko xDD

Jeśli ma tak jak twierdzisz 480 km to wątpię że będzie mu się chciało przyjechać.

Lepiej zrób te kopie w razie czegoś to możesz mu pokazać rozmowę itd. Co i jak było gdyby chciał przekabacić na swoją stronę.

Pojazd:
Koleś nic nie zrobi bo serwis jest tylko serwisem informacyjnym,lokalnym tzn chcesz kupic przyjeżdzasz ,oglądasz kupujesz,jeśli zgodził się na wysyłkę bez oglądania towaru na miejscu to już jego problem

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Ale i tak ma 14 dni na zwrot...

-- 21 cze 2014, 12:22 --

Ale to używane więc nie pamiętam czy ma 14dni czy to nie ulega zwrotowi....

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak sprzedający nie prowadzi działalności (firmy) i ogłoszenie było prywatne to nie ma czegoś takiego jak 14 dni na zwrot towaru, taka możliwość jest tylko jak kupujemy produkt od firm.

Obrazek Obrazek

Motorynka ROMET PONY 50 M2

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chciałem odnowić temat. Bo staje się to irytujące i chciałem zapytać czy ktoś miał juz taki przypadek i coś z tym robił . Po miesiącu od wysłania paczki koleś mi znów pisze "ze jest niezadowolony z tego bo wał po przejechaniu 1 km stanoł" straszy znów tam policją i tak dalej. staje się to uporczliwe i natrętne. paczka wysłana 16 czerwca a dziś 11 lipiec Brak pytań do takich ludzi.

9

Awatar użytkownika

Po takim czasie może Cię w dupę pocałować :>

A to że jemu stanął może być również winą nie prawidłowego montażu więc mu to powtórz :)

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak se radzić z takimi ofiarami losu. ? odpisywać mu bo moim zdaniem to nawet niema sensu zeby sie kłócić z takimi :)

9

Cytuj:
nawet dodałem że zwrotów nie przyjmuję .

Z jakiego tytułu? Bo na pewno nie masz prawa zastrzegać sobie czegoś takiego z tytułu NIEZGODNOŚCI z opisem. Przykład: wystawiasz wydech ROOST, wysyłasz LeoVince ZX. Gość dzwoni i mówi, że zwraca bo to nie to, co miał dostać. A Ty? Co mówisz? Zwrotów nie przyjmuję? Daj spokój.
No chyba, że rzeczywiście masz na myśli nieprzyjmowanie zwrotów z przykładu "kupujący się rozmyśla lub źle dobiera towar z jego winy"

To tak na marginesie, ale mimo wszystko na OLX masz ogłoszenia, a nie aukcje i nie są wiążące, więc w sumie nie masz żadnych zobowiązań. OLX to osobna sprawa, a transakcja to już wynik Waszego kontaktu przez gg, tel itd.
Mimo wszystko, zachęcam do uczciwości, nawet jeśli nikt CI nic nie udowodni.

Z drugiej strony jak sam mówisz: sprzedawałeś wał, który był dobry, a kartery były w gratisie. Tylko pytanie: czy dałeś do zrozumienia kupującemu wcześniej, że przedmiotem właściwej sprzedaż jest wal? Zapłacił chociaż tyle co za sam wał, czy ta pompa, kartery itd. były też wliczone podstępnie? ;D

Teraz to nie wiem jak to uczciwie powinno być rozwiązane, czy to normalne, że w przypadku flow i innych zabaw z karterami naturalnym jest jakieś klejenie czy spawanie? Czy może kupujący nie musiał tego wiedzieć?

Od strony moralnej nie wiem, ale od prawnej wg mnie nie masz żadnych zobowiązań wobec niego.

-- 11 lip 2014, o 22:24 --

Cytuj:
Ale i tak ma 14 dni na zwrot...
Cytuj:
Jak sprzedający nie prowadzi działalności (firmy) i ogłoszenie było prywatne to nie ma czegoś takiego jak 14 dni na zwrot towaru, taka możliwość jest tylko jak kupujemy produkt od firm.

Dołączę:
Cytuj:
Koleś nic nie zrobi bo serwis jest tylko serwisem informacyjnym,lokalnym tzn chcesz kupic przyjeżdzasz ,oglądasz kupujesz,jeśli zgodził się na wysyłkę bez oglądania towaru na miejscu to już jego problem

Czyli nie mówimy tu o żadnym prawie konsumenta. Nie ma umowy, nie ma aukcji, jest tylko ogłoszenie.
Ogłoszenie, a aukcja to duuuża różnica.

A widzę na olx dużo ogłoszeń o treści "witam na mojej AUKCJI" - KU**A!

Pojazd:
OLX jest serwisem ogłoszeniowym nie aukcyjnym i nie odpowiada za treść ogłoszeń typu aukcja,,równie dobrze możesz takie ogłoszenie typu witam na mojej aukcji zamieścić w jakiejkolwiek gazecie lub na slupie ogłoszeniowym

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
ma możliwość zwrotu w stanie nie naruszonym, a skoro rozebrał to tak już nie jest. olej go

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ]