Witam, mam parę pytań dotyczących Derbi GPR z 1999r. 1. Orientuje się ktoś może, jak wygląda sprawa z prędkościami na danych obrotach przy zębatkach 14-52 zęby? np. ile jedzie przy 8000 obrotów na 6? 2. Jakich osiągów mogę się spodziewać przy zębatkach 16-52 lub 15-52? Może jakaś inna konfiguracja? Tylko nie widzę nigdzie na tył mniejszej zębatki niż 52 zęby... 3. Czy jakiś model pokrewny lub czy da radę dopasować linkę prędkościomierza (razem z pancerzem) od jakiegoś innego motocykla/ motoroweru? Bo do GPR z tych lat nie mogę znaleźć. 4. Jest może jakiś sposób na podłączenie np. podświetlenia zegarów, w taki sposób, aby świeciły po przekręceniu kulczyka? Teraz jest ciemność, przez co czasami zapominam o przekręconym kluczyku. Do mówiących, że zmiana zebatek nie ma sensu, bo go zmulę i nie będzie jechał, mam cylinder Parmakit 75ccm (tłok 48mm) i teraz na 6 biegu kręci do 11k obrotów bez większych problemów, a prędkości przelotowe (przy około 8-9k obrotów mnie nie zadowalają). Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Jeśli temat jest w złej kategorii to prosze o przeneisienie.
|