Dzisiaj jest 20 lis 2024, 19:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Piaggio Nrg
Mam na oku taki oto cylek http://allegro.pl/cylinder-70ccm-piaggi ... 78850.html wiem że to china ale nie mam kasy żeby wydawać na lepsze cylindry. Pytanie do was:

1. Ile na tym cylindrze będe miał KM na tym secie? (gaźnik 19 TEC, kruciec stage6 viton, stożek stage6, wydech leovince tourning)

2. Jaką będę miał żywotność na nim jak będę dbał o niego ? ile mnie jwiecej zrobił bym na nim kilometrów?

I myślałem jakby sie zatarł to bym go zeszlifował w przyszłości i tłoka airsala albo stage6 jedno pierścieniowego bym założył i bym dalej latał, ale czy to jest opłacalne? wytrzymał by wtedy cylek po szlifie długo? I myślałem też nad portem kanałów.

Chce opinie tylko i wyłącznie o tego cylka. komentarzom typu ,, kup używke markową'' to dziękuje niepotrzebuje.

Pomóżcie jak się orientujecie :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To jest tak jeden kupi ten cylinder i robi na nim dużo kilosów a drugi (np. Ja :) )pojeździ 100 km i tłok pada bo puchnie - cylek sie zaciera. Nie wiem czy jest sens go kupować i potem tłok jakis lepszy bo wtedy cena takowego wychodzi tyle co ten cylinder. Lepiej chyba dozbierać troszkę tego hajsu i kupic coś lepszego np. http://allegro.pl/cylinder-70-piaggio-n ... 34064.html

Airsal 50cc
Stage6 Pro Replica
Dellorto 17.5
Polini air box

*

Pojazd: Piaggio Nrg
Ale jakby szlif puźniej zrobić na większą średnice i tłok założyć to też zacierał by się tak ?

-- 29 wrz 2014, 20:20 --

Bardzo słabe są te cylindry w jakości? bo mi sie wydaje że jakby przeszlifować jak się zatrze to na większy przeszlifować, tłoka airsala czy coś podobnego założyć i na castrolu jakby latał to myśle że by był dobry. A orientuje się ktoś ile to koni mechanicznych by wyciągnął bez portingu ?

-- 29 wrz 2014, 20:22 --

Bardzo słabe są te cylindry w jakości? bo mi sie wydaje że jakby przeszlifować jak się zatrze to na większy przeszlifować, tłoka airsala czy coś podobnego założyć i na castrolu jakby latał to myśle że by był dobry. A orientuje się ktoś ile to koni mechanicznych by wyciągnął bez portingu ?

-- 29 wrz 2014, 20:23 --

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Nie chodzi tu o samą żywotność ale i o to że taki cylek może być nawet krzywo odlany. Chociaż jak nie masz kasy to kupiłbym go i zahartował bym tłok. Nawet tu dają 2 komplety pierścieni jakby siadły xD

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

**

Pojazd: aprilia sr50 ditech morini

Ostrzeżenia: 1
nie za bardzo rozumiem o co chodzi w tym temacie i czego ty oczekujesz ?
Mamy ci pisać że ten cylinder jest super i ekstra i wgl to jak malossi czy polini ? Pisze ci prawde gościu i ja to potwierdzam że to jest gówno, nic nie warty złom który kupują ludzie którzy chcą szybko sprzedać skuter. Cena=jakość.
Chcesz to bierz, nie to nie... rozumiem gdyby ten cyl kosztował 1000 zł i miałbyś dylemat co robić :)

Taka moja opinia, chyba każdy się zgodzi.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]