Dzisiaj jest 07 sie 2025, 6:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: aprilia sr50 ditech morini

Ostrzeżenia: 1
Witam, mam kilka problemów, ditech na gaźnik, cylinder malossi 70 po przebiegu 300 km ( docieram cały czas)... ssanie ręczne gaźnik dellorto 17,5 etc. wszystko nowe full tuning...

A więc tak, jak daje gazu na zimnym to wejdzie na obroty i potem już na nich zostaje, muszę wtedy szybko ssaniem go zdławić, i wraca do normy, gdy ciepły problem znika lecz wtedy pojawia się kolejny; skuter schodzi z obrotów jakieś 5-6 sekund może więcej czasem... i problem znika gdy szybko zahamuje, gdy powoli zwalniam to pojawai się znowu problem :D
Gdy zapalam skuter to nie łapie odrazu, dopiero po 3-5 sekundach mimo że kompresja 9 na zimnym i 11 na ciepłym... DA FAQ, kumpel ma kompresje z 7-8 i zapala mu zawsze z pierwszego tyknięcia.

Skuter cały czas ma problem z utratą mocy, myślałem że to wina cylindra lecz nie, po 5 minutach jazdy sktuer traci około 40 % swojej mocy, zmieniłem też pasek na malossi kevlar i to też nic nie pomogło pomimo że jest troszkę lepszy ten pasek, napęd 100% dobry, wszytko nowe, zostaje się gaźnik ale on też jest nowy... dysza 90, iglica na max otwertej albo 1 od maximum, bo jak wziąłem na środek to 0 mocy i wgl. czuć że go blokuje.
Wie ktoś o co tu chodzi? czy gdzieś idzie lewe powietrze? czy może za bogata/uboga mieszanka? POMOŻE KTOŚ, same konkrety prosze :) Z góry dziekuję za pomoc!.

Ostatnio zmieniony 24 wrz 2014, 12:48 przez jakub97, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Jak masz filtr serię to go najnormalniej przylewa, zmniejsz dyszę lub załóż stożek i regulacja .
Przy okazji sprawdź kolor świecy ,to też dużo daje info. co trzeba zrobić.

**

no nie wiem sam, jak dam na środek iglice to świeca biała i nie ma mocy...
To przez to co mowisz może źle zapalać i mieć te problemy z obrotami? i stratą mocy?

Ma ktoś jeszcze jakieś opinie?

-- 24 wrz 2014, 23:13 --

odświeżam :) ktoś ma jakieś sugestie?

Pojazd: Aprilia sr
Jak kompresja jest 6+ to bedxie normalnie zapalal jedynie jak niska 5 i mniej to gorzej. Jaki masz filtr ? Polecam stozek bo seryjny to do serii na nim nie wyregulujesz sam próbowałem i nie szło. Filtr powietrza stozkowy i dysze ok.95 kup wtedy iglica i powietrzem poreguluj. Patrz na kolor świecy tylko odrqzu się nie przepali świecą. Sprawdź uszczelniacze na wale i zawór membranowy czy ma przeswit. Powiedz namtu wtedy co i jak.

**

no kompresja to pisałem żę 9 na zimnym i 11 na ciepłym :D uszczelniacze nowe chyba są dobre, najwyżej wymienie bo to koszt 25 zł cortecto, zawór też nowy. Filtr to seria tylko założyłem nową wkładkę. Dobra jak coś to teraz sprawdzę te uszczelniacze i zawór.

P.S. jaki filtr polecacie do tego setupu ? stage6 mini, malossi ?

-- 27 wrz 2014, 19:50 --

Sprawne, co mi dalej polecicie ? co to może być?
Mam pytanko, jak jest ten tłoczek w gaźniku plastikowy to on chodzi w góre i w dół otwierając dopływ powietrza, to on jest u mnie jakby cały porysany w góre i w dół jak by nie miał smarowania (wygląda jak zatarty cylinder) - możliwe że gdzieś przepuszcza powietrze czy coś?

-- 02 paź 2014, 20:18 --

odświerzam, ma ktoś pomysł co to może być?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]