Dzisiaj jest 12 gru 2024, 19:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR 50
Witam

Otóż dzisiaj przyszedł do mnie nowy nabytek jakim jest Wariator Stage6 Sport Pro. W zestawie z nim były dwie podkładki o które rozchodzi się na wielu forach i nikt nie jest w stanie dać jednoznacznej odpowiedzi a aby nic nie zjeb***ać, chcę dowiedzieć się od was jak to się ma do siebie. Otóż po zdjęciu wariatora seryjnego ukazała mi się taka oto podkładeczka jak na zdjeciu nr 1 zaraz za tuleją wariatora

Obrazek

W zestawie z moim Stejdzem dostałem dwie podkładki które pasują idealnie do wału i teraz sprawa..... w miejsce tej którą zaznaczyłem dałem jedną z nich a drugą wsadziłem zaraz za tuleją <miejsce wskazane strzałką na zdjeciu poniżej) - na zdjeciu nie ma tej podkładki bo zdjecie nie jest mojego autorstwa

Obrazek

Teraz moje pytanie żeby ujednolicić w końcu wątek podkładek do wariatorów sportowych - naczytałem sie milion różnych rzeczy - ostatecznie - po wielu wątkach na forach wiem że podkładki służa do regulacji lecz moje pytanie jest takie - czy dobrze zrobiłem że zamieniłem seryjną podkłądkę na tą z zestawu Stage6 ? Chodzi o tą podkładkę na zdjeciu nr 1

Drugie pytanie - czy w ogóle dobrze umiejscowiłem podkładki??

Prosiłbym w miarę możliwość o normalną odpowiedź a nie coś w stylu ZAŁÓŻ I SIĘ PRZEJEDZ TO SPRAWDZISZ. To pierwsza część która rozpoczyna modyfikację mojego napędu i nie chce nic zje***bać bo już dziś miałem problem z nakrętką wariatora bo zjechałem gwint i nawet nie mam możliwość aż do jutra sprawdzić jak to leci na tych podkładkach także, proszę o sumienną odpowiedz która przyda się i mi i innym uzytkownikom na przyszłośc.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Ja zakładam wariator bez tulejki, daję podkładki tyle ile potrzeba, następnie tulejkę. Podkładek tyle by po skręceniu przeciwtalerza pasek znajdował się na tulei ale i opierał się o ścianki wariatora i przeciwtalerza.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*
Awatar użytkownika

No dobra - ale czy ta podkładka ZA TULEJĄ obok koła rozrusznika która była ze standardowym wariatorem( tak jak na pierwszym zdjeciu) ma być na swoim miejscu nadal ? Tak jak to było ? czy mam ją wyrzucić i nic ma tam nie byc ?

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
To zależy, prawdopodobnie została dana bo zestaw seryjny wariatora był za wąski i nie można było dobrze skręcić całości. Przy nowym być nie musi. U mnie na serii także nie było.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*
Awatar użytkownika

Okej to jutro to ogarnę i założę bez bez tej podkładki a przede wszystkim wyciągnę tą "stejdzowską" podkłądkę za tulejką i nimi bede bazował przy regulacji tej o której mówiłeś. Pierwszym razem jak to poskładałem i pojechałem się przejechać to apka nie miała takiego buta jak na standardowym wario i rolkach - jakieś zalecenia co do rolek ? Na jakie zmienić ? Wiem, domyślam się ze regulacja ale czy jest może jakaś waga która to wyreguluje od razu ? Centralka zmieniona na medium a sprezynki sprzęgła to Top Racing 30% czerwone czyli najtwardsze. W przyszłości niedalekiej planuje zmienić cały napęd na zestaw Stejdza:

http://shop.mieloch.pl/sprzeglo-stage6- ... 7221.bhtml oraz

http://shop.mieloch.pl/dzwon-sprzegla-s ... 7075.bhtml

do tego jeszcze przeciwtalerz i paseczek. Co na ten temat ?

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
w serii jest zawsze taka Cienka. Widocznie ktoś już kombinował skoro wpakował taką. Kto ma wiedzieć lepiej niż ty jak ma to być jak my nie widzimy tego. Jak nie masz pojęcia to oddaj do kogoś kto ma i zrobi to tak jak powinno być

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]