Dzisiaj jest 04 gru 2024, 20:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: strzelanie 2t
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Peda EAGLE 50 2T
Cześć ;) od pewnego czasu mam taki problem że skuter strzela mi z wydechu. Mam cyl 70 na dotarciu. Śmigalem na dyszy 85 ale chciałem spróbować jak będzie na 90. Założylem o pojechalem na drogę. Znacznej różnicy nie odczulem, ale gdy na chwilke go przycisnalem to po puszczeniu gazu zachowywał się tak jakbym przekrecil kluczyk i odłączył zapłon. Po prostu schodził z obrotów i gasł powoli. Gdy dodslem malo gazu nic się nie działo. Jednak jak dodalem więcej to strzelił z wydechu i poleciał dalej. Zajechalem do domu i pierwsze co zrobiłem to powrót do dyszy 85 bo myślałem że w tym leży problem. Jednak nic to nie dało. Od tego czasu po puszczeniu gazu przygasal i strzelał. Wymienilem świece, przewód z cewka i fajkę, dalem mu tez więcej paliwa na gaźniku( regulacja mieszanki) i wlozylem dysze 90. Problem minimalnie zniknął bo teraz tylko tak robił przy puszczeniu gazu po większym przycisnieciu( licznikowe 70-80). Za rada kolegi unieruchomilem lekko luźną iglice w gazniku, lecz nic to nie dało. Powie mi ktoś o co może chodzić? Nie mam juz pomysłów -,-

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Jak zwiększasz dyszę główną to musisz wyregulować gaźnik. Dusi Ci się silnik i strzela z wydechu, bo masz za bogatą mieszankę paliwo-powietrze. Rób też bogatszą mieszankę w olej i nie dawaj po manetce w trakcie docierania na dłuższym dystansie.

*
Awatar użytkownika

Spróbuje odjąć mu paliwa na mieszance i dam znać ;) a co do oleju i palowania to ostatnio na 2l dalem 50-60 ml oleju wiec nawet troszkę za dużo ;) nie daje mu za długo w palnik. Robię to może raz na 1km ale potem jade tak z 30km/h żeby sb odpoczal ;)
Jeśli odjecie paliwa na gaźniku nic nie da to wrócić do 85 głównej?

Awatar użytkownika

W pierwszej kolejności napisz z łaski swojej jaki masz gaźnik (średnica gardzieli). Przy docieraniu lejesz 100ml oleju na cztery litry paliwa.

*
Awatar użytkownika

Aktualnie niestety Tec TK 16. Jednak w najbliższym czasie, gdy kupie pokrywke przepustnicy założenia dellorto 17,5. Jednak boje sie, ze to może być wina cylindra. Ponad 120 km przejechał elegancko a teraz dopiero strzela..

Awatar użytkownika

Zmieniasz pojemność silnika to i gaźnik pasuje zapodać większy. Kup przynajmniej 19mm, bo 17.5 nadaje się do serii. Przy gaźniku 16mm Dellorto PHVA idzie go wyregulować na dyszy głównej do 65. Ten temat przerabiałem u siebie. Nie pchaj się w zamienniki tylko kup konkretny gazior i w ten sposób znikną tematy "jak wyregulować gaźnik firmy shit?".

**

Pojazd:
Gummma pisze:
Zmieniasz pojemność silnika to i gaźnik pasuje zapodać większy. Kup przynajmniej 19mm, bo 17.5 nadaje się do serii. Przy gaźniku 16mm Dellorto PHVA idzie go wyregulować na dyszy głównej do 65. Ten temat przerabiałem u siebie. Nie pchaj się w zamienniki tylko kup konkretny gazior i w ten sposób znikną tematy "jak wyregulować gaźnik firmy shit?".

Nie wiem czym nazywasz "shitem".
Miałem już pare dellorciaków a aktualnie jeżdzę na zwykłej chinie i jestem zachwycony.
Tec i motoforce robią dobre gaźniki PWK.
Wielu na chińskich cylindrach i gaźnikach wyprzedzą typowe "STEJDŻE" :)

I love two strokes
"They made a horrible ring-ding noise..." -Graham Bell

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]