Dzisiaj jest 03 mar 2025, 20:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprilia SR
Witam jakiś 1mc temu zakupiłem SR'ke. Wcześniej się nad tym nie zastanawialem, jaki to model lecz przyszedl czas na wymiane rolek. A z tego co wiem każdy model (racing, sport itp) ma inna wage. Tyle co moge powiedziec to że jest to LC na gaźniku, ma silnik morini. W dokumentach 2005r, lecz z ramy wychodzi na to że jest to rok 2000.
2 sprawa jest taka, że króciec jest do wymiany (łapie lewego powietrza i jedzie max 60km/h) i takie pytanie, czy jak bede z tym zwlekał (bo nie mam pieniedzy teraz) to czy coś to moze uszkodzic?
3.Czy jak Sr'ka mi jedzie 70km/h (jak sie "położe" to 75) to jest zablokowana? Strasznie muli, a o jezdzie we 2 nawet nie wspomne. Jak tak to gdzie moze miec? (nie bylo by pytania gdybym wiedzial jaki to model)
PS. Na "tabliczce" (tam gdzie jest nr vin itp) pisze: TYPE: RL. Nie wiem czy w czyms to pomoze ale ...
Czekam na odpowiedzi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Macal MM 50 (Mina Hor AC)
1.Wychodzi na to że masz po prostu: "Aprilia SR 50"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Aprilia_SR_50#Druga_generacja_.28od_1997_r..29
2.Tak ( o ile się nie mylę to może ci dziurę tłoku wypalić bo jak masz z dużo powietrza to więkasz temp. spalania jest )
3.To jedzie 70 czy 60 ?
Zmień króciec to zobaczymy wtedy :wink:

PS.http://racing-planet.pl/downloads/APRILIA_MODELE.pdf
str.18 :wink:

Obrazek
Cytuj:
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

*

Pojazd: Aprilia SR
Obecnie 60, przez ten krociec. Jak był jeszcze w miarę dobry to 70 :) lecz na nie jednym gps pokazywalo 78. Czuć że przyspiesza mega, a wskazówka ledwo dryga
dryga. Bardzo mi muli, do 60-70 to jakieś 30-40s moze, potem sprawdzę dokładnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]