Dzisiaj jest 26 lis 2024, 21:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Stróż Forum

Pojazd:
Wczoraj zauważyłem jakiś okruch 1,5mm w świecy powodujący przerywanie, reagował na magnes ale myślałem że to jakieś ziarno przez brudny filtr, dodatkowo przez głowicę wydawała mi się dziwna powierzchnia tłoka....taka inna niż zwykle, dziś po 9km jazdy nagle zaczął zwalniać/przerywać, zgasiłem, z trudem odpalił i jechał te 40km/h po dalej przerywał, wróciłem ledwo do domu, co sie okazało znowu w świecy dziwne ziarna kuliste, wywaliłem je i kosa jak dawniej....Jade znowu ...9km i trach rpm maleją mimo że daję więcej gazu, strzały z wydechu, braki mocy, 20km/h max....co się okazało? Znowu w świecy jakiś syf...wywaliłem ale już nie palił...Zero kompresji, zdejmuję cyl - masakra - 3 grube krechy, tłok do wywalenia, igiełkowe wysypało się....Pękło na pół i roleczki wyleciały...wiem że muszę komore korbową wyczyścić bo mogą być kawałki ale czemu padło? Nowy wał, prosta korba, nowe igiełkowe srebrzone TNT i po 1k km padło....Czemu? Jakieś sugestie? Może się powtórzyć na innym? Pierwszy raz tak mam od 2009 roku...lany najlepszy olej od zawsze i zawsze 1:50....Wina słabej jakości czy czego? Nie było żadnych stuków dziwnych czy co, normalnie moc miał do końca..nie mogłem przypuszczać że to igiełkowe pada. Nie ma śladów orania na sworzniu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F12 LC
Może sworzeń ma jakieś minimalne wgniotki albo wyrobienia, jeżeli nie to po prostu słabej jakości łożysko. Załóż jakieś wzmaciane srebrzone od wiarygodnego producenta. Ja latam na łożysku z zestawu od wału Top racing evo ng i przelatałem na nim juz ok 1.5-2k km i nic się nie dzieje.

Moje Malaguti F12 Phantom R LC SPORT ---> http://forum.mieloch.pl/malaguti-f12-sport-red-satan-t414382.html#p2685244

Podoba ci się moja madzia i chcesz na bieżąco z moimi działaniami? Daj like ---> https://www.facebook.com/Malagutif12R/

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Może korbowód wyrobiony i łozysko latało

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

Stróż Forum

Pojazd:
Ok, dzięki za sugestie, dałem teraz srebrzone od motoforce racing i zobaczymy jak to będzie. . .jak padnie to coś z wałem a jak nie padnie to wina jakości, w sumie wał ma 1k km i korba prosta, dolne w porządku, nie ma luzu na korbie i takie rzeczy. . .

Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Zx & Aprilia Sr R
Było zamontować Jasil i by na pewno wytrzymało :) Bardzo dobre łożyska za dobrą cenę. Ogólnie srebrzone nie cieszą się jakąś super dobrą opinią , słyszałem że często się sypią.

Kymco Zx Swap p/g . Zajrzyj ! ---> http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=339884

Aprilia Sr R 05' Zajrzyj ! ---> post2607571.html#p2607571

FunPage : https://www.facebook.com/SR05R

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]