Dzisiaj jest 30 lis 2024, 9:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Apka AF1 50/78 89r
Witam, elo, cześć, siemanko! :D

Przyszła pora, że i ja potrzebuję pomocy, mianowicie, kto zagląda czasem do podforum "Wasze Projekty" może wie, że szykowałem się do SWAP'a, no i kupiłem silnik z zatartą maliną. Następnie cylek PF EVO (szlif na 78cc/50,50mm) i tłok Barikita, po kupnie, wymieniłęm w silniku tylko zębatkę na wale bo miała garba i złożyłem AeMke.

Ale do rzeczy...
Silnik poza ramą nie chciał odpalić, od czasu do czasu odbiło kopkę do góry, myślę sobie, za wcześnie iskra i wybuch jest przed GMP, no to zapłon z takiego ustawienia:

Zwróćcie ustawienie na położenie górnej śrubki mocującej talerzyk względem jego położenia
Obrazek

Zmieniłem na mniej więcej takie:
Czyli obróciłem maksymalnie w stronę przeciwną do ruchu wskazówek zegara talerzyk (zapłon nieco opóźniony)

Obrazek

Zagadał mi 2 razy na jakieś 2 sekundy (bodajże z dezodorantem- nie pamiętam już), myślę będzie chodził, dałem moto i silnik, żeby mi ramę pod swapa zrobił, moto odbieram, podłączyłem wszytko- NIC

Myślałem, że padła świeca, bo była nowa i nie zdążyłem jej wygrzać przy odpalaniu poza ramą ale iskra jest porządna. Paliwko do cylka dochodzi, bo jest ona (świeca :D ) mokra.
Gdy podlałem dość sporo paliwa pod świecę i ją wkręciłem to kopka byłą tak twarda, że myślałem, że zabezpieczenie sworznia wypadło i zablokowało tłok, wykręciłem świecę kopnąłem i nadal twardo ale po kliku kopniakach problem z twardą kopką znikł i wkręciłem świecę.

Wyczyszczony do zera, wymyty w rozpuszczalniku cały Gazior, komora napełnia się prawidłowo, zaworek domyka się okey
Membrana szczelna
Próbowałem odpalić na dezodorancie ale nic nie pomaga :| :cry:
Nie mam niestety manometru, aby zbadać kompresje, tym "najlepszym" domowym sposobem sprawdzałem, tzn palca na otworze świecy nie można utrzymać.

Dołączam filmy z próby odpalenia, od razu sorry za trzęsienie obrazu ale nagrywane na sticku i za samą jakość też przepraszam, bo tel odzyskam dopiero jtr a nagrywałem aparatem z bagatela 8.1 mpix, co do samego wideo to gdy dźwięk jest bardziej piskliwy, wtedy otwierana jest przepustnica :wink:

https://drive.google.com/file/d/0B84s7- ... sp=sharing

Tu z dezodorantem

https://drive.google.com/file/d/0B84s7- ... ef=2&pli=1

Piszę po polsku!
No... Przynajmniej staram się :)

Chcesz naklejki lub gadżety na skuter lub moto za free wbij tutaj :D

Apka od CHEJMaN'a :D Klik, klik! :D

Instalcje elektryczne do sqt/ moto na zamówienie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]