Dzisiaj jest 22 lis 2024, 23:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki SV650S
Tak jak w tytule od 2 dni występuje problem z moim junakiem rs125 4t zalałem lepsze paliwo nic nie pomaga na zimnym silnik pali jak prosto z salonu chodzi na zimnym idealnie ma buta wmiare cicho ale gdy się rozgrzeje pojawia się problem z tym że silnik staje się mniej elastyczny słabszy i na biegach 3-4 przy obrotach 6-7k słychać wyraźnie zawory. Przegląd miałem 300km temu jak wyjechałem z serwisu juz były takie oznaki słabszego delikatnie silnika i do tego od czasu do czas przy przegazowce strzelil z wydechu jakby sie przylewal sekundowa ale potem te objawy przeszły. Sprawdzałem przed wczoraj stan świecy jest szarawa czyli ok filtr powietrza czysty tylko woda na dnie puszki stoi nwm czemu. I jak jest rozgrzany i odpalam go z gazem to przez 1-2s ma problem z wkręceniem się na obroty nie wiem czy to wreszcie wina zaworow gaznika czy swiecy. Serwis gwarancyjny tez nie jest najlepszy odwalaja lipe czasami moze od nowosci wcale nie byly zawory robione ale jak byłem ostatnio to sie wydawalo ze strasznie cicho chodza zawory. A i dodam że teraz podczas przegazowki jak odpuszcze gaz to kilku krotnie cicho strzeli z wydechu tak jak w rasowych moto

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]