Dzisiaj jest 09 lip 2025, 10:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: cpija sr xD
Witam. Od jakiś 2 tyg przy gaszeniu skutera (jak już prawie zgaszony ale jest ostatn6ie pół obrótu wału) coś tak piszczy nie zawsze ale np. raz na 10razy łozyska wału maja 6.400 pasek też od nowości (6.400) wario jakieś 1.b500 przeciwtalerz seria od nowosci setup to: porting cyla multivar i rolki 4.6 czy możliwe że to łożyska wału tak piszczą ?? czy może pasek albo coś jeszcze innego... występuje to tylko przy gaszeniu

druga sprawa: po portingu cyla (nie potrzebnie powiększyłem kanał wydechowy też od stron6y tłoka, ssące nie tykane) zaczęło coś stukać (raczej pierścien6ie) no to kupiłem cały tłok z pierścien6iami i przestało zaczęłem docierać (100km) jeździłem cały czas jedn6ą prędkością albo w jedn6ym położen6iu man6ety noo czasem były jakieś fulle ale to rzadko przed każdą jazdą go rozgrzewałem około 10min6 po 1 odpalen6iu też jakoś 10min6 i potem zgasiłem 10min postał 10 min pochodził i znów zgasiłem i zaczęłem jeździć po 9b5km zaczęłem jeździć już n6a maxa i po 1 jeździe n6a maxa (sprawdziłem tez v/-max) zaczęły lekko stukać pierścien6ie nie przejmowałem się tym pomyślałem "doobra jak ten6 cyl sie rozwali to kupie nowy" no i teraz tak jeżdżę jeżdżę i coraz bardziej mn6ie to wkurza (słychać tylko po odpuszczen6iu gazu).... ALE: coś mi stuka w wydechu (pewn6ie kamien który się tam zn6alazł xD) gdy go zdjęłem nie stukało n6ie wiem może było tak głośno że poprostu zagłuszało te pierścienie... jak tak słucham to sam n6ie wiem czy to od cyla czy od wydechu... miałem porzyczyć od kolegi wydech ale kolega wyjechał i teraz n6ie ma od kogo gdy próbowałem wytrząsn6ąć ten6 kamien6 z wydechu wylatywały kawałki metalu O_o coś jak gruba blacha n6iektóre się "zespawały" ze sobą ten kamien i kawałki metalu są na samym kocu wydechu (za tą siatką)

dodam że skuter stracił moc (hmm już 10 raz ??) zawsze pomagało naciągnięcie lin6ki gazu (taki szajs że jak jest nie naciągnięte to nie otwiera się cała przepustn6ica) albo wyczyszczen6ie filtra powietrza... w weeken6d zrobie te 2 rzeczy zob5acze przy okazji kompresję sprawdzę jak tam świeca itd. ta moc n6ie jest raczej związan6a z cylem ani piszczen6iem ale n6ie wiadomo... odpala zaje**** czy zimn6y czy ciepły kompresję jak sprawdzałem ręką przy wydechu to dmuchało git (tak jak zawsze)

ps. sora za b5rak polskich zn6aków i liczb5y w wyrazach ale klawiatura mi sie wali

Obrazek

cpi hussar minarelli lc s6 mk2 ported :D
cpi-lgt-malossi-sport-70cc-t75513-220.html

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]