Dzisiaj jest 31 lip 2025, 9:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przepisy
*

Pojazd:
Witam gdy zdawałem na karte motorowerową to pani od techniki nic nie mówiła żeby jeżdzić po prawej stronie.Gdy jadę skutem i wszystkich wyprzedzam to też muszę jeżdzić po prawej ze względu na wszystko?Miałem taki przypadek ze stoje na światlach a facet do mie żebym po prawej stronie jechał co wy o tym sadzicie?

Inca Street

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja nieraz lece lewym albo na czołowe xD motorower powinien jechać prawym pasem

Tytuł:
**

Pojazd:
Chodzi ci o jazdą po prawej tronie pasa? Jeśli tak to nie prawda. Masz prawo jechać środkiem pasa tak jak każdy inny pojazd i nie zwracaj uwagi na trąbiące auta xD Tak nam mówił gościu na zdawaniu na kartę.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dziekii za odp

Inca Street

Tytuł:

Pojazd:
Ja tam wole jechać środkiem o dużó bezpieczniej jeździłem prawj wlisko pobocza to tiry które jechały równo zemną mnie wyprzedzały kumpel do rowu tak wpadł Dobrze że jechał na dt to nic mu sie nie stało

Monster nr.3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To że masz jechać po prawej stronie pasa to oczywiście głupota, jak mi jakiś pajac z Golfa da na wymiane ogumienia, felg i zawieszenie raz w miesiącu jeżdżąc po gulikach, dziurach itp to mogę jeździć, parę razy miałem taki przypadek że jadę po prawej stronie pasa bo widzę że osoba za mną jedzie z dużo wyższą prędkością i ją blokuje, efekt? Nagle wszyscy zaczynają wyprzedzać na 5cm gdy przed moimi kołami pojawia sie dziura i ***, to był ostatni raz. Tylko pomyślcie co by było jeśli byłby to wykręcony gulik (Polska), czy dziecko? Wtedy była by totalna klapa.

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2010, 21:26 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mnie uczono, że motorower powinien poruszać się jak najbliżej prawej krawędzi drogi. Jeżeli zas chodzi o dwu pasmówkę jednokierunkową, to motorower powinien poruszać się prawym pasem, ostatnio spotkałem się z tym przypadkiem w TVN TURBO. Dlatego też się wypowiadam, gdyż Motorower posiada za małą prędkosc, a lewy pas jest do wyprzedzania. Nie mowie tego dosłownie tak jak oni to przekazywali. Bo wiadomo, motorower to 45km/h a nie wasze sprzęty z 90 km/h :) To tyle ode mnie

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Mnie uczono, że motorower powinien poruszać się jak najbliżej prawej krawędzi drogi.

bo teoretycznie wg przepisow dokladnie tak jest (tak samo jak w przypadku rowerka), ale jezeli chodzi o praktyke to w 100% zgadzam sie z tym co napisal Kamek46.

przez to, ze sam smigam na dwoch kolkach (czesto tez rowerkiem) to przyzwyczailem sie do czegos takiego, ze jak sam jade autkiem i wyprzedzam dwukolowca to zawsze wrzucam przy tym kierunek nawet jak nie musze zmieniac pasa (mimo, ze jest to wbrew przepisom), a poza tym wyprzedzam tak szeroko jak tylko moge :) jakis taki wiekszy szacunek czuje do bikerow :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie patrz na przepisy (bo to trochę głupie z tą prawą stroną pasa) owszem jeżeli masz zablokowany skuter to jeździj trochę bliżej prawej strony ale jeżeli śmigasz szybciej to jest nie niebezpieczne bo są duże koleiny itp. Ja np zazwyczaj jeżdżę środkiem pasa (jak widzę że coś chce mnie wyprzedzić to delikatnie zjeżdżam na prawą) A jak jadę powyżej paki to trzymam się blisko linni oddzielającej pasy ruchu:)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]