Dzisiaj jest 04 gru 2024, 21:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema mam problem z tylnym hamulcem podczas próby hamownia piszczy i nie blokuje koła tylko delikatnie zwalnia. Klocki są w stanie bdb. Jak usunąć piszczenie i poprawić hamulec

Hebo Manston Repica LC
MOTOFORCE RACING
Yasuni R
Dellorto PHBG 19
Polini Air Box
Malossi Multvar
Stage6 VForce3 by Tassinari
Malossi Flay

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
na lince z tyłu pod karterem dokręć nakretke na maxa hamulec będzie jak żyleta
jeśli to nie zadziała to wymień linkę, ale jeśli jeszcze chcesz cos z tego wykrzesać daj pod nakrętke tulejke krutką lub pare podkładek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skoro masz hamulec bębnowy to nie masz klocków tylko szczęki hamulcowe. Skoro są w bardzo dobrym stanie to zapewne nie wymieniałeś ich, więc weź papier ścierny ok. 200 granulacja i przetrzyj te szczęki możliwe że masz je zeszklone i ta śliska powłoka powoduje słabą efektywność hamulców. Jak chcesz możesz ponacinać szczęki w stylu Malossi MHR http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 228045bad6

Potem na koniec wyczyść dokładnie benzyną ekstrakcyjną bęben (tą powierzchnie w kole gdzie ocierają się szczęki), przetrzyj również same szczęki z wszelakich brudów i wszystko złóż tak jak było. Postaw skuter na stopce centralnej lub jeśli nie masz to na jakiejś ryczce by koło tylne było w górze i dokręcaj nakrętkę tylnego hamulca tak długo aż szczęki nie będą łapać koła i przyhamowywać skutera. Jeśli już będzie dobrze to sprawdź czy klamka hamulca nie jest za twarda co utrudniałoby Ci wciskanie hamulca i powodowało nie wygodną jazdę, jeśli tak będzie to popuść delikatnie nakrętkę i sprawdź czy operacja pomogła ;) Ja u siebie tak robiłem w 4T, tylko że zamiast papieru ściernego użyłem szczotki drucianej na wiertarce i ogień <leń> :mrgreen:

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Ostatnio zmieniony 06 paź 2010, 7:40 przez Kamek46, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]