Witam,
Chciałbym zaprezentować Wam mój skuter jakim jest Yamaha Neos z 2005r po przeróbce na 70cc LC. Skuter zaczął na cylku MHR, a teraz katuje już drugiego Malossi Sporta (pierwszy spuchł - awaria pompy wody). Skuter optycznie został pomalowany lakierem z palety BMW, otrzymał felgi od Slidera. Posiada zdjęty pług, chłodnicę zamontowaną za przednim kołem oraz kierownicę BMX STR8. Mechanicznie: Malossi Sport 70cc LC, Dell'Orto 17,5mm, Hebo New Generation, Sprzęgło seryjne od Speedfighta (Polini Evolution 2 pękło w pół), Pasek Polini Race (każdy inny od Dayco do Kevlarowych Hebo i Malossi X-Special pękał na odcinku 5-15km), wydech Yasuni R po małych przeróbkach, pompę wody seryjną Yamaha (STR8 i wszelkie inne "sportowe" padały po dwóch tygodniach), dzwon Polini Evolution 2. Skuterem się jeździ dynamicznie, lecz często żąda regulacji. Od czasu do czasu trzeba zmienić filtr stożkowy na seryjny i odwrotnie. Buda nie jest w bardzo dobrym stanie, gdyż po czyszczeniu gaźnika coś poszło nie tak ze składaniem go i po odpaleniu skuter się "przebiegł po podwórku" i zakończył wycieczkę na ścianie
Poza tym skuter daje mnóstwo frajdy
Mój poprzedni Neos ;)
Obecny sprzęt
Pozdrawiam ;)